Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2022,
17.29

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Natisni članek

stadion Škotska Harry Styles koncert padec

Torek, 14. 6. 2022, 17.29

1 leto, 10 mesecev

Huda nesreča med koncertom: gledalec padel z balkona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Na sobotnem koncertu popzvezdnika Harryja Stylesa v Glasgowu na Škotskem je njegov 20-letni oboževalec Dylan Wood padel z najvišjega balkona. Padel naj bi deset metrov globoko, poroča New York Post. Po podatkih njegove mame se ni huje poškodoval. Doživel je pretres možganov, ima pa tudi nekaj modric.

Na posnetku, ki se je hitro razširil po družbenih omrežjih, je videti moškega, ki pade z balkona stadiona Ibrox, ki sicer sprejme 50 tisoč ljudi. Pristanek na tla ni posnet. Očividci so dejali, da je pristal na spodnji tribuni.

Koncert se je nadaljeval brez prekinitev

"To je bil res strašljiv trenutek za vse okoli," je za Jam Press povedal očividec. "Padel je tik pred nami in nismo bili prepričani, ali je z njim vse v redu," je dodal.

To se je zgodilo okoli 22. ure, medtem ko je zvezdnik izvajal svojo skladbo Kiwi, poroča BBC. Styles padca ni opazil, zato se je koncert nadaljeval brez prekinitev. 

Tiskovni predstavnik škotske policije je dejal, da je moškega oskrbelo medicinsko osebje in da v zvezi s padcem "ni bilo nobenih sumljivih okoliščin".

Pevec se na incident ni odzval

Na Twitterju se je na dogodek odzvalo več prestrašenih očividcev. Eden izmed njih je trdil, da zdravstvenega osebja ni bilo več minut: "Še vedno v šoku po koncertu Harryja Stylesa. Moški je padel z zgornjega nadstropja na glavno tribuno eno vrsto pred nami. Varnostnikov ni bilo videti. Moral sem teči do glavnih vrat, da sem lahko priklical pomoč. Vsi okoli nas so bili v šoku in razburjeni. Upam, da je moški v redu."

Sobotni koncert v Glasgowu je bil prvi na Stylesovi svetovni turneji Love On Tour, ki naj bi trajala do leta 2023. 

Pevec se na incident ni odzval.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

"Čudež je, da je sin še živ"

Na dogodek pa se je odzvala mama 20-letnika in zapisala, da ne more verjeti, da je njen sin sploh še živ. Po njenih podatkih so fanta po dogodku priključili na ventilator, a posledice "padca so samo podplutbe okoli oči in drugod po telesu ter pretres možganov".

Inženir elektrotehnike iz East Kilbrida naj bi užival v prostem večeru v VIP-loži, ko je izgubil ravnotežje in padel čez ograjo. Pristal je nekaj metrov nižje in ob tem izgubil zavest.

Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico kraljice Elizabete v Glasgowu in ga namestili v oskrbo, a jo je po čudežu odnesel le z lažjimi poškodbami.

Njegova mama Marion je povedala, da ji je zaradi šokantnega videoposnetka postalo slabo. "Nismo vedeli, kakšne poškodbe je imel, zato smo ga dali na ventilator, da bi bil stabilen. Noč je bila težka, pregledi pa so pokazali, da nima zlomljenih kosti. Pravi čudež je, da je sin še vedno z nami in da se je rešil samo z modricami," je dejala.

Leta 1971 umrlo 66 navijačev

Na škotskem stadionu, kjer se je zgodil padec, je leta 1971 66 navijačev umrlo na izhodnem stopnišču, ko so po tekmi poskušali zapustiti stadion. V dogodku, ki je znan kot katastrofa Ibroxa, je bilo ranjenih še 200 navijačev. Tragedija, ki je še vedno ena najsmrtonosnejših katastrof na stadionu v zgodovini, je privedla do velike prenove arene.

Harry Style Mick Jagger
Trendi Micku Jaggerju ni všeč, da ga primerjajo s Harryjem Stylesom
Harry Styles as it was
Trendi Po več kot dveh letih je popzvezdnik predstavil novo skladbo #video
Harry Styles
Trendi Harry Styles presenetil v obleki, najlonkah in visokih petah #foto
Ne spreglejte