SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

HMV na Twitterju: Odpuščajo nas po 60 hkrati

3

termometer

Stečajni upravitelj propadajoče verige prodajaln z glasbo in filmi HMV je včeraj odpustil 190 zaposlenih, ki so medtem prek uradnega profila podjetja na Twitterju sporočali javnosti, kaj se dogaja.

Po 190 odpuščenih so v HMV-ju nekoliko bolj optimistični glede preživetja prestrukturiranega podjetja. Eden od upraviteljev Nick Edwards je tako pred kratkim dejal, da se zahvaljuje dobaviteljem za podporo, saj so omogočili, da trgovine HMV-ja poslujejo tudi po napovedanem stečaju, hkrati pa je povedal, da je po interesu v poslovnem svetu in po odzivu kupcev mogoče sklepati, da si vsi želijo, da bi HMV posloval še naprej.

A precej manj optimistični so tamkajšnji zaposleni, ki so včeraj prevzeli uradni profil podjetja na Twitterju in zapisali: "Po več kot 60 naenkrat nas odpuščajo. Masovno odpuščanje zvestih zaposlenih, ki so imeli radi to blagovno znamko!" ter: "Pravkar smo slišali direktorja marketinga reči (on seveda ostaja): Kako ugasnem Twitter?". Zapise so nato umaknili, pri reševanju podjetja pa vseeno ostaja grenak priokus. Medtem ko založniki upajo, da bodo njihove izdelke še vedno prodajali na najbolj prometnih nakupovalnih ulicah in središčih, ceno za obstoj podjetja plačujejo zaposleni, predvsem tisti, ki so delali na sedežu podjetja in v distribucijskih središčih. Prav zato je založnik pri The Friday Project Scott Pack dejal, da se HMV v prihodnosti očitno ne namerava ukvarjati s kupovanjem in distribucijo nosilcev zvoka, slike ter knjig.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin