Halid Bešlić bo Slovence na božični večer zvabil iz domov

Veseli december se ne bo umiril niti na božični večer, ki ga Slovenci tradicionalno radi preživljajo v krogu družine v udobju doma. Po večerji se lahko namesto k polnočnici odpravite na koncert Halida Bešlića.

Halid Bešlić bo Slovence na božični večer zvabil iz domov
Foto: Matej Leskovšek

Bosanski pevec, ki velja za velikana pop folk in etno glasbe, se bo pri nas ponovno ustavil 24. decembra na Gospodarskem razstavišču, kjer bo nastopil s številnimi gosti.

V Ljubljani se je mudil že včeraj, dober teden pred koncertom, saj je bil povabljen na zasebno zabavo, vzel pa si je tudi čas za izbrane oboževalce in novinarje. Koncert na božični večer bo zanj eden od mnogih, ki jih je odigral v Sloveniji – nehal je namreč šteti, kolikokrat je že nastopil pri nas.

Halid z izbranimi oboževalci, ki so ga imeli čast spoznati.

1 / 10

Halid z izbranimi oboževalci, ki so ga imeli čast spoznati.

2 / 10

Halid z izbranimi oboževalci, ki so ga imeli čast spoznati.

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

"Vsa čast meni"

"Pri vas sem bil že neštetokrat. Nastopal sem v Novem mestu, Mariboru, Velenju, Celju, Portorožu, na Bledu, v Postojni … Najboljše občinstvo je v Ljubljani, saj so koncerti tu najbolje obiskani, pridejo iz vseh krajev," je povedal in dodal, da ni vedel, da je božični večer pri nas tako tradicionalen. "Ravno sem se vprašal, zakaj imamo koncert ravno ta dan (smeh, op. p.). Če je to čast, potem vsa čast meni," je odgovoril na vprašanje, ali si šteje v čast, da bodo ljudje prišli na koncert na božični večer.

Halid, ki je v svoji karieri izdal več kot 20 studijskih albumov, oboževalce pa zabava že več kot tri desetletja, je zadovoljen, da mu raste priljubljenost pri Slovencih. "Slovenci imajo skupino pevcev, ki so jim že leta všeč, in med temi pevci sem tudi jaz. In tudi meni je slovensko občinstvo všeč vedno bolj in bolj."

Halid Bešlić Foto: Matej Leskovšek

"Sem pevec, ki osvaja Slovence nacionalno, govorim o avtentičnih Slovencih, ki poslušajo pop glasbo. V zadnjih petnajstih letih sem s pesmimi U meni jesen, Čardak, Prvi poljubac, Malo je malo dana, Miljačka, Lavanda – vse te pesmi so etno pop – osvojil avtentične Slovence."

Na Gospodarskem razstavišču se bodo Halidu pridružili Haris Džinović in beograjski Tropico band.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • klavdij1 / 19.12.2016. ob 12:51

    Omenjeni novinarki v razmislek, a bo mogoče tudi muslimane vabila ,da namesto k molitvi grejo raje na koncert...npr Jana Plestenjaka. Sicer nisem versko nestrpen, vendar me , omenjeni članek moti.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano