Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2018,
17.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

Natisni članek

glasbeni festivali poletje

Sobota, 16. 6. 2018, 17.45

5 let, 9 mesecev

Glasbeni festivali po Sloveniji: kje in kdaj bo to poletje najbolj divje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47
festival | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Poletje ni le čas morskih počitnic, je tudi čas glasbenih festivalov na odprtem - bera po Sloveniji bo letos bogata.

Poletno festivalsko dogajanje je že ta konec tedna zagnal FUKSi oz. Festival urbane kulture v ljubljanskem Tobačna mestu, prihodnji teden pa bo šlo zares, saj se obetajo kar štirje veliki dogodki.

Trendi To so trendi kopalk za letošnje poletje #video
Trendi Največji hit tega poletja? Napihljiva blazina s "hladilnikom" za pijačo.

To so glasbeni festivali, ki se bodo po Sloveniji zvrstili to poletje:

21. junij: Punk in Drublic

Na prvi poletni dan bo pred Kinom Šiška ljubljanska oziroma slovenska premiera festivala Punk in Drublic, festivala, ki ga je ustanovil Fat Mike, gonilna sila zasedbe NOFX. Glavne zvezde festivala bodo seveda ti legendarni punkerji, ob njih pa bodo nastopili še Mad Caddies, Snuff, BAD COP/BAD COP, The Bronx in domači The Mor(r)ons. Vzdušje bo popestril jagodni izbor slovenskih mikropivovarjev.

22.–25. junij: GorA RockA

Šentviška planota bo gostila že 14. izvedbo rock festivala GorA RockA. Organizatorji tudi letos sledijo cilju obiskovalcem ponuditi pester program za nizko ceno, kampiranje je brezplačno, izkupiček pa bodo kot vedno namenili v dobrodelne namene. Med letošnjimi nastopajočimi so Elvis Jackson, Hamo & Tribute 2 Love, MI2, Big Foot Mama in Koala Voice.

22.–25. junij: Stellarbeat

Če vam bolj kot rock prija elektronska glasba, bo ta v istem terminu tresla Štajersko. Jezero Rogoza bo namreč znova gostilo festival StellarBeat, na katerem se bo zvrstilo več kot 40 didžejev z vsega sveta.

Festival bo odprl David Morales, zvrstili se bodo Mike Vale, Paolo Barbato, Tim Urbanya in Teodor G, organizatorji pa še posebej izpostavljajo nastop avstralskega didžeja, producenta in instrumentalista Timmyja Trumpeta. Posebnost letošnjega festivala je tudi novi oder Undetected, na katerem organizatorji obljubljajo hitrejše in temnejše zvoke.

22.–30. junij: Festival Lent

Štajersko prestolnico bo tudi to poletje oživil festival Lent, ki bo v pestrem programu najrazličnejših prireditev ponudil tudi vrsto glasbenih dogodkov. Kot glavno prizorišče se je na Lent vrnil oder na Dravi, ki bo med drugim gostil Plavi orkestar, Vlada Kreslina in Đorđeja Balaševića. Glasbi bodo kot vedno posvečeni Večerov, Mladinin in Jurčkov oder, pa še vrsta drugih prizorišč, ne nazadnje boste na glasbo naleteli tudi po ulicah, za "after" pa se napotite na Minorite in v atrij Žičkega dvora.

festival Lent, ognjemet | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

7.8. julij: Woodland Festival

Prvi julijski konec tedna je rezerviran za festival elektronske glasbe v Pristavi nad Stično, na edinstveni lokaciji sredi gozdov, kjer bo letos na treh odrih nastopila vrsta didžejev, med drugim DJs from Mars, Mari Ferrari, Vanillaz, Kosta Radman, Clay Clemens, Tim Urbanya, Tea Vuckovic in drugi.

10.15. julij: Overjam International Reggae Festival

Overjam je prvi v vrsti priljubljenih poletnih festivalov na tolminskem sotočju. Na njegovih odrih se bo letos zvrstilo več kot 50 nastopajočih, prvič bo nastopil Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleyja, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, poleg njega pa prihajajo še Macka B, Protoje, Mellow Mood in drugi.

12.15. julij: Pivo in cvetje

Še ena poletna festivalska stalnica je festival Pivo in cvetje v Laškem, kjer se bo letos na štirih odrih zvrstilo več kot 60 nastopajočih. Že prvi dan bo dogajanje popestril veliki finale akcije Pivovarne Laško z Nenom Belanom, Željkom Joksimovićem in Halidom Bešlićem, sicer pa bo poskrbljeno tako za rockerje kot ljubitelje elektronske in tudi narodno-zabavne glasbe. Za sobotni večer organizatorji napovedujejo še nastop gosta presenečenja, imena za zdaj še niso razkrili.

22.28. julij: MetalDays

Konec julija je že po tradiciji čas za največjega med tolminskimi festivali – MetalDays. Na sotočje Soče in Tolminke prihajajo Judas Priest, Kataklysm, Behemoth, Children of Bodom, Accept, Soulfly, Eluveitie, Ensiferum, Hatebreed, Epica in mnogi drugi. Mimogrede, organizatorji se lahko pohvalijo že z drugo zaporedno nagrado A Greener Festival Award s področja trajnostnega razvoja festivala.

2.4. avgust: Castle Kolpa Music Festival

Potem ko je pred nekaj leti ugasnil Schengenfest, se glasbeno dogajanje vrača h Kolpi. Tokrat ne v Vinico, ampak v Kostel, ki bo gostil prvi Castle Kolpa Music Festival. Pravzaprav to ne bo le glasbeni festival, organizatorji med drugim napovedujejo tudi gledališke predstave, sicer pa bodo na treh odrih nastopili Clawfinger, Laibach, Plavi orkestar, Magnifico, S.A.R.S., Big Foot Mama, Hladno pivo, Happy ol’ McWeasel, Hamo & Tribute 2 Love, Brkovi, Koala Voice, Prismojeni profesorji bluesa in še mnogi drugi.

7.11. avgust: Punk Rock Holiday

Punk Rock Holiday bo na tolminskem sotočju gostil Bad Religion, Beatsteaks, Lagwagon, Mad Caddies, Comeback Kid, H20, Terror, Satanic Surers, The Lawrence Arms, No Fun At All in mnoge druge, že dan pred uradnim začetkom pa se bo odvil tudi poseben koncert z več nastopajočimi, recimoThe Vandals, The Living End, Dog Eat Dog, Elvis Jackson in Hladno pivo. Mimogrede, vstopnice so razprodane že vse od lanskega septembra.

16.–19. avgust: Lakeness Festival

Na največjem dogodku v Vipavski dolini bodo nastopile domače in tuje zvezde, med njimi Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson, Jinx, MI2, Rudi Bučar in Tinkara Kovač. Organizatorji želijo prek festivala obiskovalcem predstaviti vse, kar Vipavska dolina ponuja, del izkupička festivala pa bodo namenili akciji čiščenja reke Vipave in njenih bregov.

16.19. avgust: MotörCity Festival

Zadnji v vrsti festivalov na Sotočju bo tudi letos blues in rock festival MotörCity, na katerem bodo med drugim nastopili Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, Sven Hammond, El Kachon in Stari pes. Če vas program ne pritegne, vas bo morda pritegnilo nagradno žrebanje: letos je glavna nagrada motocikel Harley-Davidson iz omejene serije.

21.-25. avgust: Urbano Dejanje

Letos se festival UD, festival urbane kulture, vrača v Tobačno mesto. Prizorišče bo v petih dneh ponudilo pester program od sejma mladih ustvarjalcev do kulturnega programa, nepogrešljiv del festivala pa so tudi koncerti - na seznamu nastopajočih so med drugim Edo Maajka, Elvis Jackson, Matter, Gal Gjurin, Senidah in Valentino Kanzyani.

Ne spreglejte