Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
8.31

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

Natisni članek

Italija virus Koronavirus Andrea Bocelli

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 8.31

4 leta

Ganljiv koncert Bocellija: V teh časih potrebujemo upanje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

Svetovno znani italijanski tenorist Andrea Bocelli, čigar koncert v ljubljanskih Stožicah je bil v začetku marca zaradi epidemije novega koronavirusa prestavljen na november, je na veliko noč nastopil v prazni katedrali v Milanu. Njegov solistični koncert z naslovom Glasba za upanje so prenašali prek YouTuba, Bocelli pa je v sporočilu za gledalce in poslušalce poudaril, da upanje obstaja in da ga ljudje potrebujejo.

Italijanski tenorist Andrea Bocelli je v milanski katedrali nastopil skupaj z organistom Emanuelejem Vianellijem. V prazni katedrali so tako zadonele Panis Angelicus, Ave Maria, Sancta Maria, Domine Deus in Amazing Grace. Med zadnjo so v neposrednem prenosu koncerta na YouTubu zavrteli posnetke praznih ulic Pariza, Londona in New Yorka.

Trendi Na veliko noč bo pel v prazni milanski katedrali, slišal pa ga bo ves svet #video

Bocelli: V teh časih potrebujemo upanje

"Na dan, ko praznujemo zaupanje v to, da življenje zmaga, sem počaščen in srečen rekel da povabilu mesta in milanske katedrale. Verjamem v moč, da molimo skupaj, verjamem v krščansko veliko noč, ki je univerzalni simbol ponovnega rojstva za vsakogar, za tiste, ki verujejo, in tiste, ki ne. Prav to potrebujemo v teh časih," je v posebnem sporočilu za gledalce in poslušalce poudaril Bocelli.

Italijanski tenorist Andrea Bocelli med vajo pred koncertom v milanski katedrali. | Foto: Reuters Italijanski tenorist Andrea Bocelli med vajo pred koncertom v milanski katedrali. Foto: Reuters

"Zahvaljujoč glasbi, ki se pretaka v živo, lahko na milijone sklenjenih rok kjerkoli na svetu objame to ranjeno Zemljino utripajoče srce, to neverjetno mednarodno kovačnico, ki je razlog za italijanski ponos," se je epidemije novega koronavirusa v italijanski deželi Lombardiji dotaknil operni pevec.

ZDA koronavirus
Novice Francozi podaljšali ukrepe, Macron priznal: Nismo bili pripravljeni #video

Lombardija z Milanom glavno žarišče koronavirusa v Italiji

Spomnimo, da je Lombardija z Milanom glavno žarišče novega koronavirusa v Italiji, kjer so zabeležili več kot deset tisoč smrtnih žrtev covid-19. Na Bocellijev koncert se je na Twitterju med drugim odzval tudi prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhan Ghebreyesus: "Bravo, Andrea Bocelli, za današnji mogočen nastop in da ste pokazali upanje in solidarnost z Italijani, ki se borijo proti pandemiji covid-19."

Organizacija Andrea Bocellija je prav tako ustanovila poseben sklad, v katerem zbirajo sredstva za zaščitno opremo za bolnišnice in zdravstvene delavce. Danes do pol devete ure zjutraj si je Bocellijev koncert prek YouTuba ogledalo že več kot 23 milijonov ljudi.

Ne spreglejte