SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobrodelni koncert, posvečen Tošetu

3

termometer

Ob prvi obletnici smrti makedonskega pevca Tošeta Proeskega so v Skopju pripravili dobrodelni koncert. Neposreden prenos ste si lahko ogledali tudi na www.siol.net, mobilnem Planetu in Planet TV!

Ob obletnici tragične smrti velikega pevca Tošeta Proeskega, ki ga v Makedoniji in še marsikje drugje slavijo kot boga, je 5. oktobra na mestnem stadionu v Skopju potekal veliki dobrodelni koncert »Te sakame site«, kar v prevodu pomeni »Vsi te imamo radi«. Skladbe Tošeta Proeskega so izvajali številni glasbeni zvezdniki in Tošetovi prijatelji iz Makedonije, Srbije, Črne gore, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije in Ukrajine. Nastopili so: Toni Cetinski, Nina Badrić, Alenka Gotar, Sandi Cenov, Tifa, Ruslana, Vitalij Kozlovski, Goca Trzan, Željko Samardžić, Bojan Marović, Bilja Krstić, Sintezis, Kaliopi, Simon Trpčeski, Ivan Plavšić, Maja Tatić, Leontina, Adrijan Gadža, Naum Petreski, Aki Rahimovski in Marija Šestić. Nastopajoče sta spremljala simfonični orkester in spremljevalni bend Tošeta Proeskega.

Ena glavnih atrakcij je bil zagotovo nastop ukrajinske evrovizijske zvezdnice Ruslane. Alenka Gotar, edina nastopajoča iz Slovenije, naj bi kot posebna gostja nastopila že na lanskem, popolnoma razprodanem Tošetovem koncertu, kjer se je na tem istem stadionu zbralo 30.000 obiskovalcev, vendar je morala nastop v zadnjem trenutku odpovedati.

Koncert, posvečen Tošetu, je bil dobrodelen. Pri Fundaciji Toše Proeski bodo celoten izkupiček prireditve namenili tistim, ki so v Makedoniji najbolj potrebni pomoči. Med koncertom so Tošetu, ki je bil velik altruist in dve leti tudi ambasador Unicefa, posthumno podelili priznanje za nesebično pomoč Balkanu. Priznanje so podelili predstavniki Unicefovega sektorja za vprašanja invalidov, RTS in Sklad princese Catherine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin