Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2013,
16.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

glasba videospot

Četrtek, 5. 9. 2013, 16.03

8 let

Dobro življenje 42 mladih glasbenikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dvainštirideset mladih nadarjenih glasbenikov je pod taktirko enega od najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenikov Iva Rimca pripravilo glasbeno poslastico v preobleki, kot je še nismo slišali.

Skorajda ga ni, ki ne bi poznal skladbe Good Life zasedbe One Republic. In četudi obstaja, je sporočilo skladbe tako pozitivno, da dvigne pokonci še najbolj zagrizenega črnogleda. In tudi zato so mladi glasbeniki, združeni pod imenom Superhearo orchestra, pod vodstvom glasbenega pedagoga in glasbenika, člana zasedbe Zebra Dots Iva Rimca za najnovejšo oglaševalsko kampanjo Telekoma Slovenije posneli priredbo, ki očara na mah. Pa ne le to. Glasbeniki so ob snemanju videospota obenem postali tudi obraz nove televizijske kampanje Telekoma Slovenije.

"Ob snovanju jesenske kampanje smo se po uspešni spomladanski in poletni kampanji, ki ju je poleg čutnega spota zaznamovala tudi skladba Good Life skupine OneRepublic, odločili, da nadaljujemo sporočanje pozitivnih vrednot in občutij. Porodila se je ideja, da pesem priredimo v sodelovanju z mladimi glasbeniki. Superhearo orchestra je najlepši del te naše jesenske zgodbe. Priredba Good Life je odlična, zato si želimo, da bi jo spoznale tako domače kot tuje glasbene lestvice, ob tem pa smo ponosni, da s tem projektom omogočamo razvoj glasbenih talentov in potencialov mladih, tudi otrok iz družin z manj priložnostmi," je o projektu povedal Simon Furlan, direktor Sektorja za marketing pri Telekomu Slovenije.

Superhearo orchestra sestavlja 42 otrok, starih med devet in 16 let. Edinstveno priredbo pesmi Good Life tako igrajo otroci na osem violin, šest kitar, štiri čela, dva basa in dva majhna bobna, sodelujejo pa še po en kontrabas, klarinet, flavta, zvončki, bobni, bongos, tamburin, električni bas, klaviature, oboa, fagot in rog, spremlja jih osem vokalov. Avtorja aranžmaja sta Ivo Rimc in Bojan Zupančič, poleg njiju pa so pri projektu sodelovali še Andraž Mazi, Miha Meglič, Drago Gradišek, Rudi Strnad, Mitja Kuselj, Kristjan Ilič in Sebastjan Podlesnik.

Orkester, ki je pridno vadil vse poletje, je videospot posnel v Kulturnem domu Krško med 26. in 28. avgustom. Več kot 100 ponovitev je bilo potrebnih, da je produkcijska ekipa dobila najboljši zvok, režiser spota Miha Knific pa je v kamero ujel najboljše trenutke in super energijo. Otroci, ki so te tri dni preživeli kot v nekakšnem glasbenem taboru, te izkušnje in novih prijateljstev, ki so se spletla med vajami, zagotovo ne bodo pozabili.

Družbi Telekom Slovenije in Universal Music bosta namreč darovali sredstva projektu Botrstvo za plačilo letne šolnine in vpisnine za osnovno glasbeno izobraževanje omenjenih otrok.

Ne spreglejte