Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2019,
15.16

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Ditka

Ponedeljek, 30. 9. 2019, 15.16

4 leta, 6 mesecev

Ditka zmagala na kantavtorskem festivalu v Bolgariji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Ditka

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji. Na njem se vsako leto zberejo pesniki in pevci iz Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Romunije in tudi iz ZDA. Predstavila se je s štirimi skladbami, za katere je napisala tako glasbo kot besedila.

Poleg plakete je kot prvo nagrado prejela unikatno akustično kitaro, njen nastop na festivalu pa je podprlo tudi slovensko veleposlaništvo v Sofiji, so sporočili z agencije Gig.

"Prvo mesto mi pomeni potrditev, da delam dobro, da se moje pesmi dotaknejo ljudi, kar je zares nekaj najlepšega," je o zmagi povedala Ditka, ki ustvarja kombinacijo uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, kot so Feri Lainšček, Tone Pavček, Marko Pavček in Ciril Zlobec, ter avtorske glasbe v angleškem jeziku.

Predstavila se je s skladbami v angleškem jeziku

Na festivalu se je predstavila s štirimi svojimi skladbami v angleškem jeziku. Gre za nove pesmi, ki jih je napisala poleti in jih še ni posnela v studiu. Bodo pa del angleškega projekta, ki ga načrtuje v prihodnjih letih. Uradnem delu je sledil krajši recital vsakega izmed polfinalistov, na katerem je Ditka izvedla tudi dve pesmi v slovenskem jeziku, Lainščkovo uglasbeno poezijo.

Tekmovanje je potekalo v bolgarskem kulturnem centru, v ambientu kluba Studio 5, na finalnem večeru pa je kot gost sodeloval lanski zmagovalec, Irec Shane O'Fearghail.

Uspešna tudi v Veliki Britaniji in v drugih državah

Mlado koroško glasbenico so v tujini opazili že pred tem. V Veliki Britaniji se je pesem Dreamer uvrstila v finale festivala Songwriting Contest, njene pesmi pa so odlično sprejeli tudi na Slovaškem, Madžarskem, v Bolgariji, Italiji in na Hrvaškem, so še sporočili z agencije.

V Ljubljani bo sredi oktobra predstavila novi album z uglasbeno poezijo Ne bodi, kar nisi. Zaradi velikega zanimanja je koncertu 16. oktobra v Siti Teatru dodala še nastop večer prej na istem prizorišču.

Ne spreglejte