Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2023,
5.59

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Grammyji grammyji

Ponedeljek, 6. 2. 2023, 5.59

1 leto, 2 meseca

Beyonce na Grammyjih spisala zgodovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Čeprav ni osvojila grammyja za album leta, pa je Beyonce na letošnji podelitvi svoj izkupiček grammyjev dvignila na rekordnih 32.

Na podelitvi grammyjev v Los Angelesu je po več kot 20 letih padel rekord v največjem številu teh nagrad, ki jih je v svoji karieri osvojil posamezen glasbenik.

Beyonce, ki se je letos z možem Jay-Z-jem že izenačila v rekordnem številu nominacij za grammyje, oba sta jih do zdaj zbrala 88, je s štirimi novimi grammyji podrla rekord in postala najbolj nagrajena izvajalka vseh časov. Skupno je do zdaj osvojila že 32 grammyjev, enega več, kot je znašal rekord skladatelja Georga Soltija iz leta 1999.

Grammyji Beyonce | Foto: Reuters Foto: Reuters

Med drugim je Beyonce letos osvojila grammyja za najboljšo R&B pesem (Cuff It) in najboljši plesni oziroma elektronski album (Renaissance), ni pa odnesla nagrad v najprestižnejših kategorijah, čeprav je bila v njih nominirana.

Grammyja za posnetek leta je odnesla Lizzo za skladbo About Damn Time, v kategoriji skladba leta je slavila Bonnie Raitt z Just Like That, v kategoriji album leta pa Harry Styles z albumom Harry's House.

Grammyja za album leta je v izredno močni konkurenci – nominirani sta bili tudi Beyonce in Adele – odnesel Harry Styles. | Foto: Reuters Grammyja za album leta je v izredno močni konkurenci – nominirani sta bili tudi Beyonce in Adele – odnesel Harry Styles. Foto: Reuters

Najboljša nova izvajalka je postala Sarama JoyKendrick Lamar je z albumom Mr. Morale & The Big Steppers osvojil grammyja za najboljši rap album, Willie Nelson z albumom A Beautiful Time za najboljši country album, Ozzy Osbourne z albumom Patient Number 9 pa za najboljši rock album.

Preberite še:

Joker Out
Trendi To je skladba, s katero nas bodo Joker Out predstavljali na Evroviziji
July Jones
Trendi Slovenska pevka, ki živi v Londonu: Na letošnji Emi bi zagotovo zmagala #intervju
Ne spreglejte