Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 9. 2012,
14.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

lestvica

Petek, 7. 9. 2012, 14.25

8 let, 3 mesece

1000 pesmi, ki jih morate slišati pred koncem sveta (9. del)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek, 21. 12. 2012, naj bi bil po starem majevskem koledarju konec sveta. O tem na radiu Center sicer niso najbolj prepričani, so pa pripravili 1000 skladb, ki jih morate slišati pred koncem sveta.

Robbie Williams ravno ta teden predstavlja svojo novo pesem za naslovom Candy, smehlja pa se z naslovnice najnovejše številke revije GQ. Robbie je zaslovel kot član fantovske zasedbe Take That, po nekaj letih je skupino zapustil in se odločil za solistično kariero. Čeprav so mu mediji napovedali hiter konec, se to ni zgodilo. Danes izredno priljubljen britanski pevec ima za seboj kar nekaj svetovnih uspešnic. Zvezdnik, čigar premoženje ocenjujejo na 149 milijonov evrov, se poleg glasbe navdušuje tudi nad Nezemljani.

Žameten glas, modre oči in veze s podzemljem – to je Frank Sinatra. Svojo glasbeno pot je začel kot salonski pevec, nadaljeval kot pevec številnih orkestrov, končal pa jo je kot eden najbolj znanih in priljubljenih pevcev 20. stoletja. Frank je do danes prodal več kot 250 milijonov plošč, pesem My Way pa vedno opogumlja in navdušuje.

Nelly je tisti fant, ki ga poznate tudi zaradi obliža na obrazu. Fant ni le z grammyem nagrajeni pevec izvajalec, ampak tudi uspešen igralec. Svojo kariero je začel pred 12 leti, v tem času pa je ustvaril številne svetovne uspešnice. Ena izmed njih je zagotovo skladba Dillema, ki jo je raper posnel skupaj z r'n'b pevko Kelly Rowland. Dilemma je bila razglašena za enega izmed najbolj uspešnih hip hop komadov v novem stoletju.

Rod se je rodil kot najmlajši izmed petih otrok in je kot mladec veljal za zelo obetavnega nogometaša. A prevladala je ljubezen do glasbe in svojo pot je začel kot pevec v skupini The Faces. Skupino je kmalu zapustil in nadaljeval z izjemno uspešno samostojno kariero. Pevec, ki misli, da z dolgimi lasmi ohranja mladosten videz, se je proslavil tudi s pesmijo Young Turks.

Stevie Wonder velja za enega najboljših avtorjev in pevcev na glasbeni sceni. Ameriški pevec se je rodil prezgodaj in zaradi težav ob rojstvu oslepel. Kljub temu je postal multinstrumentalist, do današnjega dne pa je izdal številne zimzelene hite.

Hči jazzovske legende Nata Kinga Cola je uspešno sledila očetovi glasbeni poti, žal pa se je tako kot številni zvezdniki tudi ona borila z odvisnostjo od drog. Po uspehu v sedemdesetih je sledilo še uspešnejše obdobje v devetdesetih, ko je uspešno priredila in izdala očetove pesmi. Balada I Miss You Like Crazy ne bi smela manjkati ob nobeni resnejši romantični večerji.

Legendarna skupina The Corrs je verjetno ena najbolj nadarjenih glasbenih družin na svetu. Irsko skupino, ki združujejo pop s tradicionalno keltsko glasbo, sestavljajo tri sestre in brat po imenih Caroline, Sharon, Andrea in Jim. Skupina, ki ima zveste oboževalce po vsej Evropi, nam bo dan polepšala s skladbo Breathless.

Roy Orbison je svojo prvo kitaro dobil pri šestih, prvo skupino pa je ustanovil pri trinajstih letih. V njej je pel, igral kitaro, se dogovarjal za nastope in pisal besedila. V glasbenih poslih je bil tako uspešen, da so ga za svojega menedžerja želeli celo Beatli. Prijazno jih je zavrnil in z njimi raje odšel na evropsko turnejo. Tam je s svojim žametnim glasom in privlačnimi hiti navdušil številne poslušalce in poslušalke. Roy je avtor številnih uspešnic, med drugim je v zapuščino zabavne glasbe prispeval hit California Blue.

Elton John je nedvomno ena največjih glasbenih zvezd. Na sceni je prisoten že skoraj petdeset let, a kljub temu ne počiva. Še več, jeseni naj bi menda izdal že svoj 31. studijski album z naslovom Driving Board. Mi se bomo pustili razvajati njegovemu izjemnemu glasu, v skladbi I'm Still Standing, s katero nas bo popeljal nazaj v osemdeseta.

Kanadski rocker z raskavim glasom, ki je pred tremi leti praznoval abrahama, je na glasbeni sceni prisoten že 35 let. Bryan je šolo hitro obesil na klin in se posvetil glasbi. Ker mu ta sprva ni prinašala veliko denarja, je delal tudi kot pomivalec posode in brisal prah s plošč v glasbenih trgovinah. Popularen je postal predvsem zaradi značilnega glasu. Poleg uspešne glasbene kariere Bryan Adams je tudi priznan fotograf.

Energične članice skupine Sister Sledge so na ameriški disco sceni pustile močan pečat. Petčlanska skupina se je kmalu po ustanovitvi spremenila v tričlansko, punce pa so hite stresale kot iz rokava. Letos mineva 27 let, odkar so izdale legendarno uspešnico Frankie, ki nas iz radijskih sprejemnikov navdušuje še danes.

Teren Delvon Jones, bolj znan z odrskim imenom Del the Funky Homosapien, je bratranec znanega raperja Ice Cuba. In ravno Ice Cube je najbolj zaslužen za to, da je Del the Funky Homosapien začel s svojim glasbenim ustvarjanjem. Svoj prvi album je izdal pri 18 letih in na njem se je znašla velika uspešnica Mistadobalina, ki jo morate slišati pred koncem sveta.

Gloria Estefan je že skoraj štiri desetletja stalnica na glasbenih odrih in lestvicah. Svoje največje uspehe je dosegla v osemdesetih, ponosna lastnica treh grammyjev in pevka z izjemnim glasom pa se je že davno uvrstila med 100 najbolj prodajanih glasbenikov vseh časov.

Britanski glam rockerji veljajo za eno najuspešnejših britanskih skupin sedemdesetih. Njihovih 17 uspešnic je še danes obvezno čtivo vsakega zapriseženega rockerja. Skupina še vedno nastopa, do danes pa so izdali več kot 30 albumov.

The Farm je šestčlanska britanska skupina iz mesta Beatlov. Ena njihovih večjih uspešnic je skladba All Together Now z albuma Spartacus, ki je v celoti posvečen njihovemu umrlemu ustanovitvenemu članu skupine Andyju McVannu.

Ne spreglejte