Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
13.04

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

lestvica

Petek, 20. 7. 2012, 13.04

8 let, 3 mesece

1000 pesmi, ki jih morate slišati pred koncem sveta (3. del)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek, 21. 12. 2012, naj bi bil po starem majevskem koledarju konec sveta. O tem na Radiu Center sicer niso prepričani, zato pa so pripravili 1000 skladb, ki jih morate slišati pred koncem sveta.

Ena vidnejših britanskih skupin, ki je najbolj znana po jazzovsko obarvanih skladbah, Matt Bianco, so v Evropi zasloveli s skladbama Get Out Of Your Lazy Bed in Half A Minute. In slednja je ena izmed tistih, ki jo morate slišati pred koncem sveta.

Craig David je šarmanten pevec, ki je svojo prepoznavnost dosegel pri 19 letih s skladbo Fill me in. Mnogi so dvomili o njem in menili, da je muha enodnevnica, a se je izkazalo nasprotno. Njegov idol je Stevie Wonder, s skladbo Walking Away pa je doživel velik uspeh tudi v deželi tam spodaj.

Modrooka lepotica Lisa Stansfield je ena redkih glasbenic, ki se lahko pohvali z najpopularnejšo ameriško nagrado grammy, kot tudi z najboljšo britansko nagrado brit. S prvim albumom, imenovanim Affection, in skladbo This Is The Right Time je postala mednarodna zvezda in tudi to je razlog, zakaj jo morate slišati pred koncem sveta.

Kot mozoljast najstnik je lastnike lokalov prepričeval, da si zasluži čez teden nastopati na njihovih odrih. Očitno je, da je bil zelo prepričljiv, saj ga danes uvrščamo med pomembnejše britanske glasbenike, čeprav prihaja s Karibskih otokov. Njegovo pravo ime je Leslie Sebastian Charles, vsem bolj poznan pa je pod imenom Billy Ocean. Kmalu po spremembi imena je izdal svojo prvo pravo uspešnico Love Really Hurts Without You, ki jo morate slišati pred koncem sveta.

When A Man Loves A Woman je njegova prva in daleč največja uspešnica. Soul skladba je postala uspešnica čez noč, izredno priljubljena pa je bila med ameriškimi vojaki v času vietnamske vojne. Percy Sledge še vedno koncertira, največ oboževalcev pa ima, čeprav je Američan, v Evropi.

V svoji 43-letni karieri je Phillip Bailey osvojil zavidljivih 7 grammyjev. Pri skladbi Walking On Chinese Wall je sodeloval s Philom Collinsom. Skladba prihaja z albuma, imenovanega Chinese Wall, video pa je bil posnet v gorah Santa Monice in bil nagrajen s kar nekaj nagradami.

Hit Self control je skladba Laure Branigan. Nekoliko po svoje jo je priredil italijanski pevec Raf. Skladba je posegala po najvišjih mestih lestvic v Avstriji, Nemčiji, v Švici, Italiji in tudi to je razlog, zakaj jo morate slišati pred koncem sveta.

Skupina Living In A Box je britanska skupina, ki je delovala v osemdesetih in začetku devetdesetih. Ena njihovih najboljših skladb, ki je posegala po najvišjih mestih na lestvicah, je skladba Room In Your Heart z albuma Gatecrashing.

32-letna strastna zagovornica organizacije za zaščito živali PETA je bila aretirana, ker je ponoči pela pred hišo in s tem kratila spanec sosedom. Njeni idoli so bili Madonna, Janis Joplin in legendarna Whitney Houston. Pink si je s skladbo Just Like A Pill priborila prvo mesto na britanskih lestvicah in s tem samo še utrdila svoj rockovski imidž. Z albumom, na katerem se nahaja ta uspešnica, se je v svetu uveljavila kot ena od najbolje prodajanih glasbenic.

Pop, reggae in dance so žanri, ki najbolje opišejo švedsko skupino Ace Of Base. Ena njihovih najuspešnejših skladb All That She Wants prihaja z njihovega prvega in najbolje prodajanega albuma Happy Nation.

Prince je prvo pesem napisal že pri sedmih letih. Nekronani kralj popa in ameriški glasbeni genij je koncert v Parizu razprodal v pičlih 77 minutah. Skladba Kiss, ki prihaja z albuma Parade, je osvojila prvo mesto na Billboardovi lestvici in zato jo morate slišati pred koncem sveta.

Ena najvplivnejših pop elektronskih skupin Depeche Mode je s svojimi intimnimi besedili ter temačnimi sintetičnimi zvoki privlačila oboževalce. Uspešnica Personal Jesus, ki se nahaja na albumu Violator, je nastala po navdihu knjige Elvis and Me, ki jo je napisala Priscilla Presley. Fantje so vstopnice za svoje koncerte prodajali kot za stavo, ob podpisovanju albuma Violator pa povzročali prave prometne kaose.

Robert Pešut, pri nas bolj poznan kot Magnifico, je svojo glasbeno pot začel s skupino U'redu. Je avtor pesmi Lahko ti podarim samo ljubezen, s katero so Sestre pred 10 leti zmagale na Emi. Magnifico je eden tistih slovenskih izvajalcev, ki brez težav uspehe dosegajo tudi v tujini. Mnoge njegove skladbe so postale zimzelene uspešnice, med njimi tudi Silvija, in zato jo morate slišati pred koncem sveta.

62-letni rocker, ki je ob glasbi vedno razvijal tudi igralsko kariero. Rick Springfield, ki je še danes velik oboževalec Beatlov, je v svoji karieri ustvaril kar nekaj uspešnic. Z albuma Tao prihaja tudi skladba Celebrate Youth, ki jo morate slišati pred koncem sveta.

Pesem je želel posneti v duetu, a mu založba Warner Brothers tega ni dovolila. Navdušenec nad bluesom, jazzom in soulom je največji uspeh dosegel s skladbo Addicted to love. Robert Palmer je zanjo dobil tudi grammyja, takšnega uspeha pa ni ponovil nikoli več.

Ne spreglejte