Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2024,
10.20

Osveženo pred

1 ura, 44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
priprave glasba koncert Hrvaška Zagreb Ed Sheeran

Natisni članek

Petek, 2. 8. 2024, 10.20

1 ura, 44 minut

V Zagrebu se pripravljajo na koncert Eda Sheerana, pričakujejo okoli 70 tisoč ljudi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33

V Zagrebu se pripravljajo na prihod svetovnega zvezdnika Eda Sheerana, ki bo na tamkajšnjem hipodromu nastopil prihodnjo soboto. Gre za prvi koncert britanskega glasbenika na Hrvaškem, na katerem pričakujejo okoli 70 tisoč ljudi. Kako potekajo priprave za koncert, si oglejte v zgornjem posnetku.

Ed Sheeran bo na zagrebškem hipodromu nastopil v okviru turneje "+ – = ÷ x" (The Mathematics Tour, op. p.). Vstopnice za koncert so sicer razprodali že v juniju, kasneje pa sporočili, da je prostih še 500 sedežev, ki so jih v mesecu juliju dodali naknadno. 

Prodanih več kot 68 tisoč vstopnic

Organizatorji so sporočili, da je prodanih več kot 68 tisoč vstopnic, katerih cene so se gibale med 74,90 in 129,90 evra. Na voljo je še nekaj vstopnic za tribune, medtem ko je stojišče že razprodano. 

Čeprav jih do spektakla loči še dober teden, so delavci že začeli s postavljanjem odra in tribun. 360-stopinjski oder bo postavljen na sredino hipodroma in bo obdan s petimi tribunami. Za boljši pogled na zvezdnika bodo poskrbeli tudi številni LED zasloni. Na 47 hektarjev velikem prizorišču so poskrbeli tudi za veliko stojišče.  

Tako potekajo priprave na koncert Eda Sheerana v Zagrebu. | Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Tako potekajo priprave na koncert Eda Sheerana v Zagrebu. Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Po Zagrebu bo nastopil še v Beogradu

Ni dvoma, da bo koncert Eda Sheerana eden največjih glasbenih spektaklov pri naših sosedih doslej in da bodo obiskovalci v en glas prepevali njegove uspešnice, med katerimi so Thinking Out Loud, Shape of You, Perfect, Bad Habits in številne druge. 

Sheeran ima pred Zagrebom na sporedu dva koncerta v Litvi, nato pa bo nastopil še v Beogradu, Bukarešti in Sofiji. The Mathematics Tour je njegova četrta turneja, ki se je začela aprila 2022 v irskem Dublinu, po 144 koncertih pa se bo septembra 2025 zaključila v nemškem Düsseldorfu.

Ed Sheeran se je med turnejo ustavil tudi v Frankfurtu, kjer je na tekmi evropskega prvenstva v nogometu navijal za angleško ekipo.  | Foto: Guliverimage Ed Sheeran se je med turnejo ustavil tudi v Frankfurtu, kjer je na tekmi evropskega prvenstva v nogometu navijal za angleško ekipo. Foto: Guliverimage

Preberite tudi: 

Ed Sheeran
Trendi Neugoden spodrsljaj Eda Sheerana. Tako je rešil nastalo situacijo. #video
Beyonce, Taylor Swift
Trendi Razkrili najdonosnejše koncertne turneje letošnjega leta
Ed Sheeran
Trendi Ed Sheeran prihaja v Zagreb
Ne spreglejte