Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2015,
14.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pliš

Četrtek, 12. 3. 2015, 14.36

8 let, 3 mesece

SiTi za dobro musko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
SiTi za dobro musko nam že tretje leto zapored predstavlja cikel koncertov, ki obiskovalcem ponujajo široko paleto izvajalcev slovenske popularne glasbe.

Posebnost SiTi koncertov je v gledališkem, intimnem vzdušju, ki ga večje dvorane ne premorejo. Kakovosten program odlikuje tudi odlično ozvočenje, ki omogoča popolno glasbeno izkušnjo.

Od leta 2012 do danes so oder zaznamovala velika imena slovenske glasbe: Patetico, Mladi Levi, Polona Kasal x KALU, Ana Pupedan, Avtomobili, Severa Gjurin, Papir, Nana Milčinski, Silence, Vlado Kreslin, Katalena in še mnogi drugi! V letošnji letni sezoni vam predstavljamo svež nabor izvajalcev – vabljeni!

Pliš

Pliš vam bodo 25. 3. na odru SiTi Teatra BTC postregli s Ploščo za dve osebi!

Bend, ki s svojimi liričnimi besedili riše skice jazz glasbe z brazilskim senčenjem, na svojih ramah nosi intimen glasbeni izraz. Konec marca bodo v SiTi Teatru predstavili izbor komadov, ki so si zaslužili dokumentacijo v digitalni obliki.

Poleg tega, da ob avtorskem muziciranju obdelujejo svetovne uspešnice z groovy notnim zapisom, sodelujejo tudi z mnogo znanimi imeni: Muratom – orkestrom, kot ga poimenuje pevka Aleksandra Ilijevski –, Markom Gregorčičem na kitari in kontrabasu, trobentačem Tomažem Gajštom ter Jurijem Zrnecem. Ta o njih pravi: "Od nekdaj sem rad podpiral ljubitelje in cenil ljudi z voljo do posluha in talenta. Ni pomemben čas, ni pomemben denar, ni pomemben zelo oddaljen ali nedosegljiv cilj, pomembna je pot. Gregorčič s svojo kitaro, Alekseja s prijetnim vokalom, saksofonist in seveda Jose so srčni ljudje. Zato jim rad pomagam, da vsaj okusijo svoje sanje. Saj veste, kako pravi tisti lepi slovenski pregovor: Tisti, ki poje, zlo ne misli."

Neca Falk

Po uspešni koncertni sezoni SiTi Teater nadaljuje dobro glasbo! V četrtek, 16. 4., ob 20. uri bo na njihovih odrih nastopila ena najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenic Neca Falk!

"Nastopati je začela kot štirinajstletna deklica, ko se je z lasmi, spletenimi v kite, z odra drla kot Rita Pavone. Zlila se je z glasbo. Na začetku je pela po naročilu, tudi skladbe, ki ji niso bile všeč, tiste bolj v stilu polke, hojladri in hopsasa, predvsem na festivalih. A praviloma se je usmerila v dobre pesmi, tiste z vsebino in glasbeno domiselnostjo. Ker je bila dolgo le interpretka, ji je bilo to še pomembnejše." (Petra Tihole, Mladina) Od štirinajstletnega dekletca ter Mačka Murija do nove zgoščenke je minilo dolgo obdobje, ki se je iz mačjega mesta rodilo v povsem individualen ter izpopolnjen glasbeni izraz Nece Falk. Močen vokal spremljajo Boštjan Narat, multiinštrumentalist Boštjan Gombač ter kontrabasist Žiga Golob. Na koncertu boste lahko raziskovali njihovo novejše in sveže ustvarjanje, hkrati pa bo dogodek nostalgično doživetje za vse velike otroke.

Nastop na odru SiTi Teatra bo za Neco ponoven poseg na gledališkem odru, ki ji je dobro poznan. Poleg mnogo umetniških projektov, s katerimi se ukvarja, ji je nastopanje na odrskih deskah ponudilo obilico bogatih izkušenj, ki jih je sebi v prid uporabila v glasbenem izražanju. Pred tremi desetletji je prav v gledališču začela svojo glasbeno pot, ko je sodelovala z Alfijem Nipičem ter Janezom Bončino, in se tako prelevila iz gledališke v glasbeno ustvarjalko, čeprav obe smeri vestno prepleta.

Marko Hatlak & Big Band RTV Slovenija

29. 5. SiTi Teater pripravlja glasbeno poslastico: Marko Hatlak, harmonikar z idrijskimi koreninami svetovnega slovesa, bo zaigral z Big Bandom RTV Slovenija! S pomočjo dirigenta Tadeja Tomšiča bodo inštrumenti iskali nove glasbene diskurze ter se povezovali v svoji različnosti. Obeta se zanimiv večer s harmoniko kot solističnim inštrumentom v povezavi z jazz orkestrom ter seveda vrhunskimi glasbeniki.

Marko Hatlak je svojo glasbeno pot začel že pri rosnih šestih letih in v Sloveniji ostal do šolanja v Nemčiji, kjer je študij končal pri profesorju Stefanu Hussongu. V svojem ustvarjanju prepleta primesi tanga, etna, baročne in sodobne glasbe, s poslušalci pa ob vsakem nastopu naveže pristen stik.

Ne spreglejte