Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nicole Kidman

Nedelja, 4. 3. 2012, 9.56

8 let

Nicole Kidman bo igrala v vojni drami The Railway Man

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izvrstna igralka Nicole Kidman je sprejela vlogo v filmu The Railway Man, v katerem bo igrala skupaj s Colinom Firthom in Jeremyjem Irvinom. Kidmanova bo igrala Patricio Wallace.

Sicer bi morala vlogo Patricie Wallace odigrati Rachel Weisz, vendar je vlogo tik pred zdajci zavrnila, saj mora v času snemanja tega filma posneti še nekaj prizorov iz filmov The Bourne Legacy in Oz: The Great and Powerful, pri katerih igralka sodeluje. Tako se je studio Lionsgate odločil, da vlogo ponudi 44-letni Nicole Kidman, ki je vlogo sprejela z odprtimi rokami.

Film bo posnet po resničnih dogodkih

Zgodba filma je posneta po spominih Erica Lomaxa, ki je pred leti napisal knjigo z naslovom The Railway Man, v kateri pripoveduje o času med drugo svetovno vojno, ko ga zajamejo japonski vojaki in postane vojnni ujetnik. Film bo razdeljen v dva sklopa, in sicer bo prvi sklop prikazoval življenje Erica Lomaxa, ki ga bo upodobil Colin Firth, ko ga zajamejo japonski vojaki, ki ga prisilijo v fizično delo. Lomax je bil namreč eden tistih, ki so v Mjanmaru gradili železnico, bolj znano pod imenom "železnica smrti". Drugi del filma pa se osredotoča na Lomaxovo življenje po izpustitvi iz japonskih taborišč in na to, kako se spopada z grozotami, ki jih je pretrpel med ujetništvom. Pri tem mu pomaga njegova žena Patricia Wallace, ki jo bo upodobila Nicole Kidman.

Snemanje filma se bo začelo prihodnji mesec, film pa bo režiral Jonathan Teplitzky, scenarij zanj pa sta napisala Frank Cottrell Boyce in Andy Paterson.

Nicole Kidman je za svojo vlogo v filmu Ure do večnosti prejela oskarja za glavno žensko vlogo, pred dvema letoma pa za vlogo v filmu Zajčja luknja prejela še tretjo nominacijo za glavno žensko vlogo, vendar oskarja ni prejela, saj je nagrada šla v roke Natalie Portman za vlogo v Črnem labodu.

Ne spreglejte