Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2023,
7.21

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

zlati globusi

Sreda, 11. 1. 2023, 7.21

1 leto, 3 mesece

Na Zlatih globusih slavila filma Duše otoka in Fabelmani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Zlati globusi | Steven Spielberg je za film Fabelmani odnesel zlati globus za najboljši dramski film in za najboljšo režijo. | Foto Reuters

Steven Spielberg je za film Fabelmani odnesel zlati globus za najboljši dramski film in za najboljšo režijo.

Foto: Reuters

Spielbergova osebna družinska drama Fabelmani in irski film Duše otoka sta na 80. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus dobila prvo nagrado za najboljši dramski film oziroma za najboljšo komedijo ali glasbeni film. Oba filma sta prejela še več drugih nagrad.

Med televizijskimi produkcijami so največ nagrad pobirale serije Abbott Elementary, Beli lotos (White Lotus) in Zmajeva hiša (House of the Dragon). Častno nagrado Cecile B. DeMille je prejel igralec Eddie Murphy za vpliv, ki ga je imel v svoji karieri na film in televizijo skozi desetletja tako pred kot za kamero.

Jennifer Coolidge je za vlogo v Belem lotosu dobila nagrado za najboljšo stransko vlogo v omejeni seriji. | Foto: Reuters Jennifer Coolidge je za vlogo v Belem lotosu dobila nagrado za najboljšo stransko vlogo v omejeni seriji. Foto: Reuters

80. podelitev zlatih globusov v prenosu televizije NBC je vodil temnopolti komik Jerrod Carmichael, ki se ni izogibal šalam na račun lanskega hollywoodskega bojkota podelitve teh nagrad.

"Tu sem zato, ker sem temnopolt. Ne bom rekel, da so rasistična organizacija, vendar do smrti Georgea Floyda niso imeli nobenega temnopoltega člana, pa naredite s to informacijo, kar hočete," je izjavil.

Jerrod Carmichael | Foto: Reuters Jerrod Carmichael Foto: Reuters

Lanska podelitev zlatih globusov je uradno zaradi pandemije, neuradno pa zaradi zaradi bojkota zvezdnikov potekala brez občinstva in brez neposrednega televizijskega prenosa. Zmagovalce so sproti objavljali na Twitterju. Televizija NBC je prenos odpovedala zaradi pomanjkanja temnopoltih članov Združenja tujih dopisnikov Hollywooda in etičnih pomanjkljivosti, ki sta jih razkrila časopisa New York Times in Los Angeles Times.

zlati globus
Trendi Brez pompa preteklih let podelili zlate globuse
Ne spreglejte