Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
11. 8. 2015,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sarajevo Film Festival

Torek, 11. 8. 2015, 13.56

8 let

Močna slovenska udeležba na sarajevskem filmskem festivalu

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še trije dnevi nas ločijo od začetka sarajevskega filmskega festivala, na katerem bo letos močna tudi slovenska udeležba.

Slovenija bo na sarajevskem filmskem festivalu, kot smo že poročali, v tekmovalnih programih sodelovala z dvema celovečernima filmoma – koprodukcijo Zenit režiserja Daliborja Matanića in Naš vsakdan režiserke Ines Tanović – ter dokumentarnim filmom Dom režiserja Metoda Pevca. Programa, namenjenega mladim in še neuveljavljenim filmskim ustvarjalcem Talents Sarajevo 2015 se bodo udeležili producentka Barbara Daljavec, filmska kritičarka Ana Šturm in direktor fotografije Lev Predan Kowarski. Slovenski ustvarjalci so prisotni tudi v sekciji V fokusu, kjer bodo predvajali koprodukcijo Ti me nosiš režiserke Ivone Juka (koproducent Vertigo, igralec Sebastian Cavazza).

V Sarajevu tudi svetovna premiera mladinskega filma Utrip ljubezni A to še ni vse, saj bo svetovno premiero v Sarajevu v okviru programa TeenArena doživel tudi slovenski celovečerni mladinski film Utrip ljubezni Borisa Petkoviča v produkciji Gustav filma, v katerem igrajo hrvaška igralka Judita Franković, igralec Mestnega gledališča Ljubljana Jernej Gašperin in raper Zlatan Čordić – Zlatko.

Gre za zabavno ljubezensko zgodbo med raperjem in violinistko, ki ponuja tudi kritični pogled na družbene razmere ter išče mogoče smeri prihodnosti za mlado generacijo.

Praznovanje Slovenskega filmskega centra Slovenski filmski center ob svoji 20-letnici kot partner Cinelinka na Sarajevo Film Festivalu pripravlja tudi sprejem, na katerem bo nastopil raper Zlatan Čordić - Zlatko.

Zvezde v Sarajevu Sarajevo bodo tako kot vedno tudi letos obiskale svetovne filmske zvezde. Igralec Benicio Del Toro in režiser Atom Egoyan bosta prejela nagrado častno srce Sarajeva, družbo na rdeči preprogi pa jim bodo delali še režiserji Brilliante Mendosa, Anna Muylaert (Druga mama, nagrada žirije, Sundance 2015), Michel Franco (Kronični, nagrada za najboljši scenarij, Cannes 2015), Dagur Kári (Fusi, najboljši celovečerni film, Tribeca 2015), Danis Tanović, Ognjen Sviličić, igralci Jesuthasan Antonythasan in Kalieaswari Srinivasan, Danny Huston

Sarajevsko občinstvo si bo poleg omenjenih in številnih drugih filmov lahko ogledalo še uspešnice, kot so Nerazumni človek (Woody Allen), Ricki (Jonathan Demme), Amy, Citizenfour …

Ne spreglejte