Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kickstarter risanka množično financiranje

Sreda, 27. 5. 2015, 12.03

8 let

Lahko risanka slovenskega rokometaša ponovi uspeh Talking Toma?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rok Praznik, nekdanji rokometni reprezentant, danes solastnik studia za 3D-animacijo, s svojo ekipo na Kickstarterju zbira denar za angleško sinhronizacijo animirane serije Diego in prijatelji.

Diego in prijatelji je slovenska risanka o dogodivščinah angleškega buldoga Diega in njegovih pasjih prijateljev Sokrata, Mimi, Napoleona, Ronde, Zora in Tosce.

Projekt nekdanjega reprezentanta in njegove ekipe Animirano serijo so lahko slovenski otroci že spremljali na eni od domačih televizij, zdaj pa želi ekipa zabavne in poučne dogodivščine pasjih likov predstaviti tudi angleško govorečim otrokom.

Na platformi za množično financiranje Kickstarter želi ekipa, ki jo vodi nekdanji rokometni reprezentant Rok Praznik, zbrati dobrih 27 tisoč evrov, ki jih potrebuje za sinhronizacijo, nabor ekipe, prevode scenarijev in prilagoditev kolofonov tujemu tržišču.

Brez nasilnih prizorov, a z veliko smeha in ekipnega duha Animiranka Diego in prijatelji v kratkih epizodah prikazuje vsakodnevne pripetljaje okroglega buldoga Diega ter njegovih pasjih prijateljev. Skozi dogodivščine se risani junaki – z njimi pa mali in veliki gledalci – učijo pomembnih življenjskih naukov.

Ena od odlik in posebnosti animirane serije je tudi ta, da ne vsebuje nasilnih prizorov. Namesto teh Diega in druščino vodijo ekipni duh, sproščenost, prijateljstvo in spoštovanje.

Video:

Ob risankah ponujajo tudi igrače Ustvarjalci projekta so za zdaj ustvarili devet krajših, 10-minutnih risanih epizod ter daljšo, 18-minutno božično risanko. Za podpornike projekta so pripravili številna darilca: od DVD-jev z risankami do frizbijev, magnetov, ovitkov za telefone do plišastih Diegov.

Po govorečem mačku še govoreči buldog? Lahko Diego in prijatelji sledijo uspešni poti govorečega mačka Talking Toma? Gonilna sila podjetja Outfit7 Slovencev Sama in Ize Login je svet osvojila ne le z aplikacijami, temveč tudi z igračkami, zvezki, kolekcijo oblačil in dodatkov.

"Talking Tom je edinstven, delo njegove ekipe nam je za zgled, od njih se tudi učimo," so za Planet Siol.net povedali v ekipi. Prvi test je lahko prav kampanja na Kickstarterju, s katero bo ekipa preverila odziv trga. Zbiranjem denarja bodo končali 9. julija 2015.

Ne spreglejte