Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2011,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ashton Kutcher Simon Cowell Hugh Laurie

Sreda, 10. 8. 2011, 21.57

8 let

Koliko zaslužijo hollywoodske televizijske zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Televizijski igralci in zvezde resničnostnih oddaj prejemajo visoke honorarje. Med najbolje plačanimi sta Ashton Kutcher in Simon Cowell.

Ashton Kutcher se je pred kratkim pridružil igralski zasedbi serije Dva in pol moža, za vsako epizodo pa bo prejel približno 700 tisoč ameriških dolarjev. Ashton Kutcher ima sicer veliko manjši honorar kakor njegov predhodnik Charlie Sheen, ki je z eno epizodo zaslužil približno 1,2 milijona ameriških dolarjev. Kljub temu pa je Kutcher med tistimi televizijskimi igralci, ki zaslužijo največ.

Enako kot Kutcher zasluži tudi Hugh Laurie, ki že nekaj let igra v uspešni seriji House. Sledijo pa mu Mariska Hargitay, ki za eno epizodo serije Law & Order: SUV prejme 400 tisoč ameriških dolarjev. Presenetljivo, honorar Blake Lively, ki v seriji Opravljivka igra Sereno van der Woodsen, znaša le 60 tisoč ameriških dolarjev na epizodo.

Če pa njihove honorarje pomnožite z 22, kolikor je približno epizod v eni sezoni, pa lahko ugotovite, da imajo televizijski igralci kar lep honorar. Ashton Kutcher in Hugh Laurie bosta tako z eno sezono zaslužila malo več kot 15 milijonov ameriških dolarjev. Dobra letna plača, če upoštevate še dejstvo, da imajo televizijski igralci, če ne sprejmejo kakšnih drugih filmskih vlog, še trimesečne poletne počitnice.

Največ zasluži Simon Cowell

Med zvezdami resničnostnih oddaj pa kraljuje Simon Cowell, ki je eden najbolj znanih sodnikov resničnostnih oddaj Ameriški idol in X Factor. Cowell je za sojenje v oddaji Ameriški idol zaslužil približno 35 milijonov ameriških dolarjev na leto, zdaj pa bo za sojenje v resničnostni oddaji X Factor prejel vrtoglavih 75 milijonov ameriških dolarjev. Tako visok honorar pa naj bi prejel, ker bo oddajo še produciral. Simon Cowell pa bo zaslužil veliko več kakor njegovi sodelavki Nicole Scherzinger, ki bo za sojenje v oddaji prejela le 1,5 milijona dolarjev in Paula Abdul, katere bančni račun bo bogatejši za 2,5 milijona ameriških dolarjev.

Med bolje plačanimi zvezdami resničnostnih oddaj pa je tudi igralska zasedba ameriške resničnostne oddaje Jersey Shore. Vsak prejme okroglih 100 tisoč ameriških dolarjev na epizodo, kar pomeni, da na leto zaslužijo približno en milijon dolarjev.

Ne zaostajajo pa niti televizijski voditelji, ki so tudi med dobro plačanimi v Hollywoodu. David Letterman je lansko leto s svojimi oddajami zaslužil približno 28 milijonov ameriških dolarjev, Jay Leno za svoje šale na račun zvezdnikov prejme približno 25 milijonov ameriških dolarjev, Conan O'Brien pa zasluži "le" 10 milijonov dolarjev.

Ne spreglejte