Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2014,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2014, 8.22

8 let

Bo Matrica dobila še eno trilogijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Latino Review poroča, da naj bi Lana in Andy Wachowski za studio Warner Bros. (WB) pripravljala novo trilogijo o Matrici.

Minilo je že več kot deset let od zadnjega dela originalne trilogije. Kritiško hvaljen in pri občinstvu zelo dobro sprejet prvi del, Matrica (The Matrix), je v kinodvorane prišel leta 1999. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss in Hugo Weaving so svoje vloge nato ponovili še v dveh nadaljevanjih, Matrici Reloaded (The Matrix Reloaded) in Matrici Revoluciji (The Matrix Revolutions). Obe sta bili na sporedu leta 2003. Prihodki trilogije so na koncu znašali več kot 1,6 milijarde dolarjev (1,2 milijarde evrov).

Wachowskijeva naj bi studiu že predložila ideje in prve zamisli o novi trilogiji, ki naj bi, podobno kot pri Vojni zvezd (Star Wars), obravnavala predzgodbo originalne trilogije. Filmofili se bodo namreč spomnili, da bradati Arhitekt na koncu zadnjega dela Neu (Keanu Reeves) namigne, da Neo ni prvi Edini, ki je rešil svet. To bi lahko bilo izhodišče za nastanek predzgodbe.

Prvi del nove trilogije naj bi luč sveta ugledal leta 2017, obravnaval pa naj bi rojstvo Matrice. A ker gre le za govorice, se lahko zgodba še popolnoma spremeni.

O samem nastanku Matrice je bilo sicer govora že v stripu o Matrici in animiranem filmu The Animatrix leta 2003. Obe deli orisujeta nastanek napredne umetne inteligence v začetku 21. stoletja. Humanoidni roboti so ljudem sprva pomagali pri raznovrstnih opravkih. Kmalu zatem so stroji ustvarili svojo lastno vrsto, narod, imenovan Zero One, ki počasi prevzame nadzor nad človeštvom. Stroji nato ustvarijo Matrico, v katero "ujamejo" preostanek ljudske vrste.

Sicer ne studio WB ne Wachowskijeva govoric nista potrdila. Tako bomo razvoj zgodbe še spremljali ...

Ne spreglejte