Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 8. 2012, 11.45

8 let

Aiden Grimshaw – Curtain Cell

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Talentirani Britanec Aiden Grimshaw je nase opozoril pred dvema letoma, ko je nastopil v oddaji X Factor. Danes bo končno le dočakal izid svojega prvega albuma.

Čeprav se Aiden Grimshaw približuje komaj 21. letu, bo ravno danes okronal pomemben dosežek svoje kratke glasbene kariere. Na prodajne police namreč prihaja njegov prvenec z naslovom Misty Eyes, na katerem bomo med drugimi skladbami našli naslovno pesem Is This Love in drugo pesem, ki prihaja s tega albuma Curtain Cell, ki jo je mladi Britanec predstavil pred kratkim.

Začel z igralstvom, končal v glasbenih vodah

Aiden Grimshaw se je rodil v Blackpoolu, že kmalu pa ugotovil, da ga zanima nastopanje pred množico ljudi. Zaradi tega se je vpisal na gledališko šolo Michaela Halla, preden se je prijavil na avdicijo za priljubljeno glasbeno oddajo X Factor, pa je se je lotil igralstva in dobil manjšo vlogo v britanski seriji Half Moon Investigations. Čeprav se je najprej srečal z igralstvom, se je raje posvetil glasbi in se prijavil na avdicijo za X Factor v Manchestru, kjer je sodnika Simona Cowella, ki je znan po svojih ostrih kritikah, tako navdušil, da je izjavil: "Temu pa rečem pop zvezda!"

Aiden se je uvrstil v oddajo, kjer je sodnike navdušil s pesmimi Mad World skupine Radiohead, Jealous Guy Johna Lennona, Diamonds Are Forever, Thriller Michaela Jacksona, Nothing Compares 2 U pevke Sinead O'Connor in Rocket Man Eltona Johna. Grimshaw se je sicer uvrstil v finalno oddajo, vendar je zaradi maloštevilnih glasov občinstva izpadel.

Prvo pesem s prvega albuma je predstavil aprila

Potem ko je izpadel iz oddaje, se je zanj začela zanimati založba RCA, ki mu je ponudila pogodbo. Aiden je ponujeno priložnost sprejel z odprtimi rokami in začel pripravljati pesmi za svoj prvi album Misty Eyes. Prvo pesem Is This Love je napisal skupaj z Joelom Pottom in Jarradom Rogersom, javnosti pa jo je predstavil konec aprila. Poleg omenjene pesmi in Curtain Cell se bo na njegov debitantski plošček uvrstilo še osem pesmi, in sicer Hold On, What We're Gonna Be, Misty Eyes, Be Myself, This Island, Breathe Me, Poacher's Timing in Nothing At All.

Ne spreglejte