Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 20. 7. 2012, 16.24

8 let

Devlin – Watchtower

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav britanski raper James Devlin, ki ustvarja pod imenom Devlin, pri nas ni pretirano znan, to ne velja za Otok, kjer se je pred kratkim predstavil s pesmijo Watchtower.

Devlin, ki v glasbenih vodah uspešno plava že kar nekaj let, je pesem Watchtower posnel s priljubljenim britanskim pevcem Edom Sheeranom, omenjena pesem pa se bo uvrstila tudi na prihajajoči album A Moving Picture, ki ga bo Devlin na prodajne police poslal 29. oktobra. Videospot za pesem Watchtower si lahko ogledate spodaj.

Skupino zamenjal za samostojno pot

Devlin je svojo rapersko kariero začel kot član skupine The Movement, ki so jo poleg Devlina sestavljali še njegov dobri prijatelj Ghetts, Wretch 32 in Scorcher. Skupaj so posneli prvi in edini album z naslovom Tempo Specialists, nato pa se je Devlin odločil za samostojno kariero. Še preden se je odločil posneti svoj prvi album, je izdajal razširjene albume. Prvega z naslovom The Devz je izdal takoj, ko je zapustil skupino The Movement, sledil pa mu je še The Art of Rolling, ki so ga opazili tudi bolj uspešni glasbeniki. Eden od takšnih je bil ameriški raper Kanye West, ki je na svojem blogu delil navdušenje nad Devlinom.

Šele leta 2009 je Devlin posnel svoj prvi videospot, in sicer za pesem London City. Ta se je sicer dobro držala na številnih glasbenih lestvicah, predvsem na lestvici televizije Channel AKA, kjer je kar deset tednov kraljevala na prvem mestu.

Najbolj uspešna je pesem Runaway

Šele ko je podpisal pogodbo z založbo Island Records, je Devlin posnel svoj prvi album Bud, Sweat and Beers. Album, ki je sicer luč sveta ugledal pred dvema letoma, je postregel s kar nekaj zanimivimi pesmimi. Med njimi pa je postala najbolj uspešna Runaway. Z omenjenega prvenca prihajata še pesmi Brainwashed in Let It Go. Sodelovanje z njim si je zaželela tudi pevka Jessie J, s katero je Devlin posnel različico pesmi Price Tag, ta se je predvajala samo na Otoku.

Šele pred kratkim pa je Devlin potrdil, da se pripravlja na izid svojega drugega albuma, A Moving Picture. Razen naslova še ni razkril, katere skladbe se bodo uvrstile nanj, znano je samo, da se bo na ploščku zagotovo znašla pesem Watchtower. Da bodo njegovi oboževalci lažje počakali na izid nove plošče, pa je Devlin v sredini maja izdal še en razširjen album z naslovom The Director's Cut, s katerega prihaja tudi pesem London City Part II.

Ne spreglejte