Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 14.28

8 let

Lucy Rose - Lines

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zanimivo pesmijo Lines, ki je nekakšna mešanica indie rocka in popa, se predstavlja komaj 23-letna pevka, ki ji je ime Lucy Rose.

Lucy Rose, ki prihaja iz angleškega okrožja Warwickshire, je šele pred kratkim izdala svoj prvi uradni singel Lines, ki se bo zagotovo uvrstil na njen prihajajoči album z naslovom Like I Used To. Čeprav je komaj 23-letna Lucy Rose popolna novinka na glasbeni sceni, s pesmijo Lines veliko obeta. Poleg dobrega glasu pesem odlikuje še zanimiva melodija, ki spremlja omenjeno pesem.

V mladosti je bila sramežljiva

Ravno zaradi tega, ker se Lucy Rose šele vzpenja v svetu glasbe, je malo znanega o njenem odraščanju ali o tem, kdo je njen največji vzornik. Znano pa je, da je že pri mladih letih eksperimentirala z glasbo, vendar svojih izdelkov nikomur ni želela pokazati. Ko je končala srednjo šolo, se je vpisala na kolidž v Londonu, vendar ga ni nikoli obiskovala, saj se je raje posvetila ustvarjanju glasbe.

Njena glasbena pot se je pravzaprav začela, ko je spoznala Jacka Steadmana, sicer frontmana angleške indie rock skupine Bombay Bicycle Club, s katerim je večkrat sodelovala. Z omenjeno skupino je posnela akustični album Flaws, pri katerem je prispevala spremljevalne vokale. Najbolj uspešna je postala istoimenska pesem, v videospotu za to pesem pa se je pojavila tudi Lucy Rose.

Pohvali se lahko s štirimi pesmimi

Lucy Rose pa je z indie rock skupino sodelovala tudi pri zadnjem albumu A Different Kind of Fix, ki je sicer izšel lanskega avgusta. Oba albuma sta bila na Otoku dokaj uspešna, prijateljstvo med Steadmanom in Lucy pa je postalo še močnejše, zato je Steadman kot spremljevalni pevec sodeloval pri štirih pesmih, ki jih je Lucy že posnela. Do zdaj je poleg pesmi Lines, ki se bo uvrstil na njen prvenec, izdala še pesmi Middle of the Bed, Place, Scar in Red Face.

Trenutno se sicer ukvarja s snemanjem svojega glasbenega prvenca, ki ga snema kar v hiši svojih staršev v Warwickshiru. Celoten proces nadzira producent Charlie Hugall, njen debitantski plošček pa bo luč sveta ugledal 24. septembra. Že zdaj pa ji nekateri napovedujejo svetlo prihodnost, revija Vogue jo je med drugim že razglasila za eno izmed bodočih zvezdnic indie glasbe.

Ne spreglejte