Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2012,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 13. 4. 2012, 11.04

8 let

Iggy Azalea – Murda Bizness

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novinka na glasbeni sceni Iggy Azalea že pripravlja svoj prvenec, pri tem pa ji pomaga nihče drug kot pred kratkim iz zapora izpuščeni raper T. I., s katerim sta posnela komad Murda Bizness.

Iggy Azalea, katere pravo ime je Amethyst Amelia Kelly, ima komaj 22 let. V začetku tega leta je na svojo stran pridobila glasbeno založbo velikega slovesa, Interscope, pozneje pa podpisala še pogodbo z založbo Grand Hustle Records, ki jo sicer vodi raper Clifford Harris, bolj znan pod umetniškim imenom T. I. Slednji bo tudi izvršni producent njenega prvega albuma The New Classic, ki bo na prodajne police prišel junija, pred kratkim pa sta skupaj predstavila prvo pesem z omenjenega albuma, ki nosi naslov Murda Bizness.

Njen največji vzornik je 2pac

Iggy Azalea je za rap slišala pri 11 letih, ko jo je navdušila pesem 2paca Baby Don't Cry, za njegovo glasbo pa pravi, da je imela velik vpliv nanjo, ko je pri 14 letih začela z zlaganjem rim. Iggy Azalea, ki je svoje otroštvo preživela v avstralskem mestu Mullubimby, je svoje umetniško ime prevzela po imenu njihovega družinskega psa. Njen oče, ki je bil slikar, jo je navdušil za umetnost, zato se poleg petja ukvarja tudi s slikanjem. Lani se je odločila, da se preizkusi na glasbeni sceni, zato je na spletni strani YouTube objavila nekaj svojih posnetkov rapanja. Njene videoposnetke si je ogledalo precejšnje število ljudi, zato je kmalu posnela svoj prvi uradni videospot za pesem Pu$$y, ki ima že prek 750 tisoč klikov.

Tej pesmi sta sledili še My World in The Last Song, ki pa sta bili namenjeni le promociji njenega imena, saj se pesmi ne bosta uvrstili na končni seznam njenega prihajajočega albuma.

Podobnost z Azealio Banks?

Iggy Azalea je trenutno v Atlanti, kjer se posveča snemanju svojega novega albuma, nekaj časa pa nameni tudi promociji. Z raperjem T. I.-jem se pojavljata v različnih radijskih oddajah, oboževalce pa sta presenetila z nepričakovanim nastopom v enem od atlantskih nočnih klubov. Njen nastop pa je ujel oko njene vrstnice, sicer Američanke Azealie Banks, ki jo obtožuje, da poleg podobnega imena posnema tudi njen glasbeni slog. Očitke sta zavrnila tako T. I. kot Iggy Azalea, ki je v nekem intervjuju nagovorila Azealio Banks: "Vsak se vedno trudi, da bi uspel v glasbeni industriji. Namesto da bi te skrbelo, kdo vse je prodrl na glasbeno sceno, bi morala biti vesela, da mi je kot ženski uspelo. Če pa se nimaš za kaj truditi, si postavi kakšen cilj in ga dosezi. Ne morem ti odvzeti nečesa, kar je namenjeno meni, tako tudi ti ne moreš vzeti nečesa, kar je namenjeno meni."

Ne spreglejte