Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
16.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 16.40

7 let, 12 mesecev

Zack Snyder uradno na čelu Lige pravičnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Studio Warner Bros. je oznanil veliko novico. Režiser Zack Snyder bo po nadaljevanju Jeklenega moža prevzel še režijo superjunaškega spektakla Lige pravičnih (Justice League).

Predsednik svetovne produkcije pri studiu Warner Bros. (WB) Greg Silverman je uradno potrdil, da bo Zack Snyder po koncu produkcije (ta se sicer začne prihodnji mesec) še neimenovanega projekta o Batmanu in Supermanu, premiera je načrtovana za 6. maj 2016, sedel tudi na režijski stolček Lige pravičnih (Justice League), tretjega filma, ki temelji na bogatem stripovskem svetu DC Comics.

Silverman je še povedal, da bo nadaljevanje Jeklenega moža pravzaprav uvod v Ligo Pravičnih in obsežno širitev tega stripovskega vesolja.

O scenaristu za film še ni govora, čeprav ima superscenarist David Goyer s studiem podpisano pogodbo za tri filme, ki poleg Jeklenega moža (Man of Steel) in njegovega nadaljevanja domnevno vključuje tudi Ligo pravičnih.

V Ligi pravičnih naj bi spet videli Henryja Cavilla v vlogi Supermana, pa tudi Bena Afflecka kot Batmana in Gal Gadot kot Wonder Woman. Prejšnji teden smo poročali, da se bo v Jeklenem možu 2 pojavil tudi Ray Fisher, ki bo upodobil Kiborga. Njegova vloga bo v drugem delu manjša, zato pa toliko bolj pomembna v Ligi pravičnih.

Snemanje Lige pravičnih (ki bo, tako vsaj upajo pri studiu WB, uspešno konkurirala Marvelovim Maščevalcem) je v načrtu od julija lani. Januarja letos so se pojavile govorice, da naj bi se studio Warner Bros. odločil za istočasno snemanje filmov Batman vs. Superman (neuradni naslov nadaljevanja Jeklenega moža) in Lige pravičnih. Zdaj naj bi govorice tudi uradno potrdili in naj bi tretji film luč sveta ugledal že leta 2017. Čeprav nekateri mediji (med njimi tudi Wall Street Journal) poročajo, da naj bi bile bolj realne napovedi za leto 2018 ali 2019.

Sicer pa to ni prvi poskus studia WB, da bi na velikem platnu oživil Ligo pravičnih. Film so načrtovali že leta 2007 (še preden je na sceno stopil Marvel s prvim delom v franšizi Iron Man). Po scenariju, ki sta ga spisala Kieran in Michele Mulroney (Sherlock Holmes: Igra senc), bi ga moral režirati George Miller (Pobesneli Max, Vesele nogice). Batmana bi moral upodobiti Armie Hammer, Supermana D.J. Cotrona, Flasha Adam Brody, v vlogo Wonder Woman pa bi se morala preleviti Megan Gale. Ker je proračun za film nepričakovano narasel na številko, nesprejemljivo za studio, so produkcijo filma, kljub temu da so se igralci že pripravljali na snemanje v Avstraliji, prekinili.

Bomo videli, ali bo uspel tokratni poskus. A glede na uspeh Jeklenega moža in uspeh, ki ga bo nadaljevanje skoraj zagotovo doživelo, uresničitev Lige pravičnih ni (več) vprašljiva.

Ne spreglejte