Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 11.06

6 let, 7 mesecev

Vrhunca filmskih nagrad MTV: razgaljeni Zac Efron in Grumpy Cat (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sinoči je v Los Angelesu potekala podelitev filmskih nagrad MTV, ki jih je povezoval voditelj nočne pogovorne oddaje Conan O'Brien. Slavile so velike komercialne uspešnice.

Največ nagrad so domov odnesli filmi Igre lakote: Kruto maščevanje (The Hunger Games: Catching Fire), Hobit: Smaugova pušča (The Hobbit: Desolation of Smaug) in Konec je tu (This is the End).

Akcijska domišljijska pustolovščina Igre lakote: Kruto maščevanje je prejela tri najpomembnejše nagrade: zlato pokovko za najboljši film leta, najboljšo igralko (Jennifer Lawrence) in najboljšega igralca (Josh Hutcherson).

Igralec se je ob prevzemu nagrade spomnil na svojega igralskega kolega Philipa Seymourja Hoffmana, ki je zaradi prevelikega odmerka drog umrl februarja letos, star komaj 46 let. "Da je nastopil v enem od naših filmov, je bila najboljša stvar na svetu," je povedal Hutcherson in dodal: "Je eden od igralcev, po katerem sem se zgledoval vse življenje. Ne mine dan, ko se na prizorišču snemanj ne bi spomnili nanj."

"Odraščal sem ob gledanju te podelitve. In zdaj sem tu in držim v rokah nagrado. Ni boljše stvari od te," je še povedal mladi igralec.

O'Brien se je ob začetku prireditve pošalil: "Dobrodošli na podelitvi nagrad satanističnega kulta. Otroci, izogibajte se drogam. Če pa že, se po zaužitju nikar ne lotite notranjega dizajna." Izjava se je nanašala na scensko postavitev, ki je močno spominjala na apokaliptični film katastrofe s številnimi skalami in podobami gorečih stavb.

Sledila je razglasitev dobitnikov nagrade za najboljši prizor brez majice in najboljšega zlikovca. Prva je šla v roke Zacu Efronu za nastop v filmu Tisti čudni trenutek (That Awkward Moment), za najboljšo zlikovko pa so razglasili Milo Kunis za upodobitev zlobne čarovnice z zahoda v filmu Mogočni Oz (Oz the Great and Powerful). V tej kategoriji je premagala Michaela Fassbenderja (12 let suženj) in Barkhada Abdija (Kapitan Phillips).

Noseča Kunisova je povedala, da so se ji uresničile sanje 12-letne deklice.

Med kritiki ne ravno dobro sprejeta komedija, zato pa toliko bolj med občinstvom, Mi smo Millerjevi (We’re the Millers) je slavila v dveh kategorijah, najboljši poljub in najboljši novinec. Nagrada je šla v roke Britanca Willa Poulterja.

Med bolj odbitimi trenutki prireditve je bil tisti, ko je pevka Rita Ora s telesa Zaca Efrona strgala srajco, med bolj čustvenimi pa poklon Vina Diesla kolegu Paulu Walkerju, ki je lani novembra umrl v prometni nesreči, in strasten govor Jareda Leta o številnih žrtvah, ki jih je do danes zahteval aids. Letu je pripadla nagrada za najboljšo preobrazbo v filmu Klub zdravja Dallas (Dallas Buyers Club).

Ne spreglejte