Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
19.36

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Natisni članek

Sacha Baron Cohen Borat

Sreda, 30. 9. 2020, 19.36

3 leta, 6 mesecev

Vrača se Borat: film so posneli na skrivaj, zdaj že dražijo Trumpa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

"Trump ni rasist, temnopolti ga imajo tako radi, da klečijo pred njim," je v videu, objavljenem tik pred soočenjem ameriških predsedniških kandidatov, izjavil najbolj slavni "Kazahstanec".

Britanski komik Sacha Baron Cohen se konec oktobra, tik pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, vrača kot Borat, kazahstanski novinar, ki s svojimi izjavami, vedenjem in videzom v zadrego spravi vsakega od svojih intervjuvancev – ti pa so večinoma resnične osebe, ne filmski liki.

Sacha Baron Cohen Borat | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Tudi prvo napoved nadaljevanja zgodbe o Boratu je Baron Cohen tempiral v skladu z ameriško predvolilno kampanjo. Tik pred prvim TV-soočenjem Donalda Trumpa in Joeja Bidna se je namreč na "uradnem profilu na Twitterju kazahstanske vlade" pojavil video, v katerem prepoznavni Boratov glas "hvali" Trumpove dosežke in mu že vnaprej čestita za zmago na soočenju.

"Donald Trump, najmočnejši premier v zgodovini," se začne video, "on ni rasist, temnopolti ga imajo tako radi, da klečijo pred njim." 

NFL klečanje protest
Novice Po Trumpovi kritiki protestno klečalo več kot 200 ameriških nogometašev

Med drugim so v video vključeni tudi posnetki, na katerih se Trump druži z zloglasnim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, ob teh pa Borat pojasni, da je ameriški predsednik "zaščitnik žensk".

Snemali so v času pandemije

Baron Cohen je novi film o Boratu snemal v skoraj popolni tajnosti in to med pandemijo novega koronavirusa. Kot poroča filmski portal Deadline, je bila ekipa ves čas v pripravljenosti in takoj, ko so kje sprostili varnostne ukrepe, so naslednji dan že potovali tja, da bi posneli kakšen prizor. Snemali so tako v ZDA kot drugod po svetu.

Sacha Baron Cohen Borat | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Koga je Baronu Cohenu uspelo naplahtati in pripraviti do kakšne izjave, za katero mu bo ob premieri filma žal, še ni jasno. Za zdaj je znano le, da mu potegavščina ni uspela pri Rudyju Giulianiju, nekdanjem županu New Yorka in zavezniku aktualnega ameriškega predsednika.

Klicanje policije in neprebojni jopiči

Komik je bil z Giulianijem za intervju dogovorjen julija in ga v enem od newyorških hotelov pričakal v rožnatem bikiniju. Giulianiju pa ni bilo do smeha in je poklical policijo, nakar je Baron Cohen pobegnil iz hotela.

Nekajkrat pa je bilo na snemanju novega Borata tudi zares nevarno, poroča portal Deadline, pri snemanju določenih prizorov je moral Baron Cohen nositi celo neprebojni jopič.

Oglejte si še:

Who is America
Trendi Kulinaričnega kritika je prepričal, da jé človeško meso - in ta je bil navdušen
Who is America
Trendi Republikanski politik na televiziji spustil hlače in vzklikal žaljivke #video
Sacha Baron Cohen
Trendi Užalil je Slovenke in Kazahstan, zdaj se je spravil na Američane #video
Ne spreglejte