Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2013,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Billy Bob Thornton John Hurt Kevin Bacon

Sobota, 3. 8. 2013, 19.38

8 let

Video: Billy Bob Thornton v objemu hollywoodskih kolegov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V svojemu režijskem podvigu Jayne Mansfield's Car je Thornton zbral barviti igralsko zasedbo, ki vključuje Robert Duvalla, Johna Hurta, Roberta Patricka, Frances O'Connor in dolgolasega Kevina Bacona.

Billy Bob Thornton je v svetu filma dandanes znan predvsem kot igralec, nikakor pa ne gre pozabiti na njegove pretekle scenaristične in režijske podvige – navsezadnje si je za scenarij filma Rezilo (1996), ki ga je tudi režiral in v njemu igral, prislužil oskarja. Po Rezilu, svojemu režijskemu prvencu, se sicer tovrstnega dela ni lotil velikokrat – do leta 2012 se je kot režiser podpisal pod štiri celovečerce, nazadnje je leta 2001 posnel film Daddy and Them. Po desetletju se je na režijski stolček usedel še četrtič in se, sodeč po spodnjemu napovedniku, v filmu Jayne's Mansfield's Car lotil pisane kombinacije drame in komedije.

Izvirni scenarij je Thornton napisal skupaj s Tomom Eppersonom – z njim je sodeloval tudi pri scenariju filmu The Gift Sama Raimija. Zgodba je postavljena na konec šestdesetih let v Alabami, pripoveduje pa o dveh družinah: ena prihaja iz ameriškega juga, druga pa iz Anglije. Združijo ju nepričakovane okoliščine: zaradi kulturnih razlik družini sprva ne najdeta skupne točke, sčasoma pa sta si vedno bližje. Kot je mogoče videti v napovedniku, je Thornton zbral neverjetno igralsko zasedbo – v filmi na primer igrajo on, Robert Duvall, John Hurt, Kevin Bacon, Robert Patrick, Ray Stevenson, Frances O'Connor, Ron White, Katherine LaNasa in Tippi Hedren.

Film je začel nastajati že pred nekaj leti, premiero pa je pravzaprav doživel že na filmskem festivalu v Berlinu leta 2012, a ga do zdaj na rednem sporedu kinematografov še ni bilo mogoče videti.

Ne spreglejte