Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
11.32

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Natisni članek

Jerry Stiller Ben Stiller smrt

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 11.32

3 leta, 11 mesecev

Umrl je slavni komik Jerry Stiller, oče Bena Stillerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Iz Hollywooda prihaja žalostna vest, da je umrl eden od veteranskih igralcev, komik Jerry Stiller, oče prav tako uspešnega igralca Bena Stillerja.

Novico o smrti 92-letnega Jerryja Stillerja, priznanega hollywoodskega igralca, ki je igral v veliko uspešnih serijah in filmih, je prek Twitterja sporočil njegov sin Ben Stiller, ki je tudi sam cenjeno ime v filmski industriji.

"Z žalostjo sporočam, da je moj oče Jerry Stiller umrl naravne smrti. Bil je krasen oče in dedek ter neverjetno predan mož Anne skoraj 62 let. Zelo ga bomo pogrešali. Rad te imam, oče."

Jerry je v svoji bogati karieri velikokrat zaigral tudi ob svojem sinu, med drugim v filmih Zoolander, Zoolander 2 in Sedem dni skomin, eno najvidnejših vlog pa je imel v legendarni in nadvse priljubljeni seriji Seinfeld, kjer je igral Georgeevega (Jason Alexander) očeta.

Ekipi Seinfelda se je pridružil v četrti sezoni, do takrat pa sploh še ni slišal za to uspešno serijo. "Kdo je Seinfeld?" je vprašal, ko je dobil priložnost zaigrati v njej. Nastopil je v le 26 od skupno 172 epizod Seinfelda, a poskrbel, da si ga je občinstvo zapomnilo. Predvsem po frazi "serenity now".

Odličen je bil tudi v seriji Domače kraljestvo, kjer je imel ob Leah Remini in Kevinu Jamesu eno vidnejših vlog.

Jerry z ženo Anne, sinom Benom in njegovo nekdanjo ženo, prav tako uspešno igralko Christine Taylor | Foto: Getty Images Jerry z ženo Anne, sinom Benom in njegovo nekdanjo ženo, prav tako uspešno igralko Christine Taylor Foto: Getty Images

"Nepotizem je krasen"

Za svojega sina Bena je pred skoraj dvajsetimi leti, ko sta promovirala film Zoolander, ki ga je Ben tudi režiral, dejal, da mu ni jasno, od kod mu talent. "Mislim, da je dobil prave matične celice, tako bom rekel. Ne vem, od koga jih je dobil, od mene, od moje žene ali pa v porodnišnici. A kakorkoli, v tem poslu se vedno sprašuješ, kako bo s tvojimi otroki. Moraš imeti srečo. Poleg tega jim moraš dati življenjsko vodilo in upati, da se bo dobro izšlo." 

Ben pa je ob promociji te akcijske komedije spregovoril tudi o nepotizmu in tem, zakaj je za film najel svojega očeta. "Sem za nepotizem, saj je krasen, če imaš talentirane družinske člane."

Igralka je tudi Benova starejša sestra Amy, pa tudi njuna mama ter Jerryjeva žena Anne Meara je bila uspešna igralka, s katero je Jerry deloval v skupini Stiller & Meara, mnogi pa se je morda najbolj spomnijo iz serije Seks v mestu, v kateri je igrala Mirandino (Cynthia Nixon) taščo. Anne je umrla pred petimi leti pri starosti 85 let.

Little Richard
Trendi Umrl je pionir rock'n'rolla Little Richard
Ne spreglejte