Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
14.17

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

priporočila film DC Comics Marvel TV Telekoma Slovenije

Petek, 20. 7. 2018, 14.17

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Spopad velikih: DC proti Marvelu #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

TV-priporočila: DC vs Marvel

Svet v teh negotovih časih krvavo potrebuje zaščitnike. Ker se tisti, ki so primerni za to nalogo, med seboj ne razumejo najbolje, smo pripravili "turnir", na katerem se bodo za vašo naklonjenost spopadli filmski junaki dveh največjih stripovskih založb – DC Comics in Marvela. Kateri med njimi si bolj zaslužijo, da bi vas varovali?

Julijske premiere na HBO
Trendi Čudežna ženska, dokumentarec o Robinu Williamsu in nov šov Barona Cohena #foto

Marvel

Thor (2011)

Mogočnega, a vzvišenega bojevnika Thora (Chris Hemsworth) za kazen, ker je zanetil starodavno vojno, pošljejo na Zemljo. Ko mračne sile iz njegovega sveta ogrozijo naš šlanet, se mora Thor naučiti biti pravi junak. V filmu igrajo še Natalie Portman, Tom Hiddleston in Anthony Hopkins. • V petek, 20. 7., ob 18.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Mogočnega, a vzvišenega bojevnika Thora (Chris Hemsworth) za kazen, ker je zanetil starodavno vojno, pošljejo na Zemljo. Ko mračne sile iz njegovega sveta ogrozijo naš šlanet, se mora Thor naučiti biti pravi junak. V filmu igrajo še Natalie Portman, Tom Hiddleston in Anthony Hopkins. • V petek, 20. 7., ob 18.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Neverjetni Spider-Man (The Amazing Spider-Man, 2012)

Spider-Man je na velikih platnih doživel že tri reinkarnacije. V Raimijevi trilogiji ga je igral Tobey Maguire, nazadnje se je v njegov kostum oblekel Tom Holland, vmes pa ga je dvakrat upodobil Andrew Garfield. Spider-Man/Peter Parker v tem filmu znova raziskuje svoje korenine, nasproti pa mu tokrat stoji Kuščar (Rhys Ifans). • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Spider-Man je na velikih platnih doživel že tri reinkarnacije. V Raimijevi trilogiji ga je igral Tobey Maguire, nazadnje se je v njegov kostum oblekel Tom Holland, vmes pa ga je dvakrat upodobil Andrew Garfield. Spider-Man/Peter Parker v tem filmu znova raziskuje svoje korenine, nasproti pa mu tokrat stoji Kuščar (Rhys Ifans). • Film je na voljo v videoteki DKino.

Thor: Svet teme (Thor: The Dark World, 2013)

Mogočni maščevalec Thor se bori za vzpostavitev ravnovesja v vesolju, vendar se starodavna rasa senčnih sovragov pod vodstvom maščevalnega Malekitha vrne, da bi ga za vselej zavila v mrak. Thor se mora spopasti z nasprotnikom, ki mu celo Odin in sile Asgarda niso kos. • V soboto, 21. 7., ob 18.05 na HBO.* | Foto: Mogočni maščevalec Thor se bori za vzpostavitev ravnovesja v vesolju, vendar se starodavna rasa senčnih sovragov pod vodstvom maščevalnega Malekitha vrne, da bi ga za vselej zavila v mrak. Thor se mora spopasti z nasprotnikom, ki mu celo Odin in sile Asgarda niso kos. • V soboto, 21. 7., ob 18.05 na HBO.*

SK Poletni oddih
Trendi Preživite poletni oddih v družbi filmskih zvezd #foto #video

Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy, 2014)

Iz Marvelove zakladnice stripov je na velika platna prispela še ena skupinica herojev, ki mora galaksijo obvarovati pred uničenjem. To vodi svojeglavi pustolovec Peter Quill, v njej pa najdemo še neusmiljeno bojevnico Gamoro, prekanjenega rakunskega prevaranta Raketo, nasilnega drevesnega pomočnika Groota in maščevalnega uničevalca Draxa. • V sredo, 25. 7., ob 17.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Iz Marvelove zakladnice stripov je na velika platna prispela še ena skupinica herojev, ki mora galaksijo obvarovati pred uničenjem. To vodi svojeglavi pustolovec Peter Quill, v njej pa najdemo še neusmiljeno bojevnico Gamoro, prekanjenega rakunskega prevaranta Raketo, nasilnega drevesnega pomočnika Groota in maščevalnega uničevalca Draxa. • V sredo, 25. 7., ob 17.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Deadpool (2016)

Nekdanji pripadnik posebnih enot Wade (Ryan Reynolds) se mora spopasti s smrtonosno boleznijo, njegova edina rešitev pa je ponudba skrivnostne organizacije, ki želi na njem opraviti nevaren poskus. Wade postane grozljivo iznakažen, toda hkrati dobi izjemne moči in neumrljivost. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Nekdanji pripadnik posebnih enot Wade (Ryan Reynolds) se mora spopasti s smrtonosno boleznijo, njegova edina rešitev pa je ponudba skrivnostne organizacije, ki želi na njem opraviti nevaren poskus. Wade postane grozljivo iznakažen, toda hkrati dobi izjemne moči in neumrljivost. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Neverjetni Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2, 2014)

Peter Parker (znova Garfield) ima od vsega najraje zibanje na mreži med nebotičniki ter preživljanje časa z Gwen (Emma Stone). A če si superjunak, ima to svojo ceno. Samo on lahko zaščiti prebivalce New Yorka pred novim sovražnikom, nepremagljivim Elektrom (Jamie Foxx), vrne tudi njegov stari prijatelj Harry Osbourn (Dane DeHaan). • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Peter Parker (znova Garfield) ima od vsega najraje zibanje na mreži med nebotičniki ter preživljanje časa z Gwen (Emma Stone). A če si superjunak, ima to svojo ceno. Samo on lahko zaščiti prebivalce New Yorka pred novim sovražnikom, nepremagljivim Elektrom (Jamie Foxx), vrne tudi njegov stari prijatelj Harry Osbourn (Dane DeHaan). • Film je na voljo v videoteki DKino.

TV-priporočila: Rusija
Trendi Kako Rusi vidijo sebe in kako jih prikazujejo drugi? #foto #video

Logan: Wolverine (Logan, 2017)

Logan v skrivališču blizu mehiške meje skrbi za bolehnega profesorja X. Njegovi načrti, da se skrije pred svetom, se obrnejo na glavo, ko se k njima zateče mlada mutantka. Zadnje in kritiško najbolj hvaljeno poglavje sage o slovitem mutantu, s katerim sta se Hugh Jackman in Patrick Stewart dokončno poslovila od franšize Možje X. • V petek, 13. 7., ob 23. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Logan v skrivališču blizu mehiške meje skrbi za bolehnega profesorja X. Njegovi načrti, da se skrije pred svetom, se obrnejo na glavo, ko se k njima zateče mlada mutantka. Zadnje in kritiško najbolj hvaljeno poglavje sage o slovitem mutantu, s katerim sta se Hugh Jackman in Patrick Stewart dokončno poslovila od franšize Možje X. • V petek, 13. 7., ob 23. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man: Homecoming, 2017)

Najnovejša filmska izdaja pomlajenega Marvelovega superjunaka s Tomom Hollandom v vlogi srednješolca Petra Parkerja in njegovega junaškega alter ega Spider-Mana. Mladeniča preganja misel, da se mora dokazati kot pravi junak. Priložnost za to se pojavi, ko v mesto prispe nov zlikovec Vulture. • V soboto, 28. 7., ob 16.45 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Najnovejša filmska izdaja pomlajenega Marvelovega superjunaka s Tomom Hollandom v vlogi srednješolca Petra Parkerja in njegovega junaškega alter ega Spider-Mana. Mladeniča preganja misel, da se mora dokazati kot pravi junak. Priložnost za to se pojavi, ko v mesto prispe nov zlikovec Vulture. • V soboto, 28. 7., ob 16.45 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Thor: Ragnarok (2017)

Thor se brez svojega kladiva znajde ujet na drugi strani vesolja. Trudi se čimprej vrniti v Asgard in preprečiti Ragnarok – to je popolno uničenje njegovega rodnega sveta in civilizacije – , ki ga želi povzročiti vsemogočna in neusmiljena zlobnica Hela (Cate Blanchett). • V nedeljo, 22. 7., ob 20. uri na HBO.* │ Film bo na voljo tudi na HBO OD/GO. | Foto: Thor se brez svojega kladiva znajde ujet na drugi strani vesolja. Trudi se čimprej vrniti v Asgard in preprečiti Ragnarok – to je popolno uničenje njegovega rodnega sveta in civilizacije – , ki ga želi povzročiti vsemogočna in neusmiljena zlobnica Hela (Cate Blanchett). • V nedeljo, 22. 7., ob 20. uri na HBO.* │ Film bo na voljo tudi na HBO OD/GO.

Oblika vode
Trendi Oblika vode (The Shape of Water)

DC Comics

Superman (1978)

Ker nihče ne upošteva njegovega svarila pred uničenjem planeta Kripton, se znanstvenik Jor-El odloči, da bo svojega komaj rojenega sina Kal-Ela poslal s sondo na daljni planet Zemlja. Ko deček, poimenovan Clark Kent, odraste, se kot novinar zaposli pri časopisu Daily Planet, kjer se zagleda v sodelavko Lois Lane, čaka pa ga tudi reševanje sveta. • V soboto, 14. 7., ob polnoči na Kanal A.* | Foto: Ker nihče ne upošteva njegovega svarila pred uničenjem planeta Kripton, se znanstvenik Jor-El odloči, da bo svojega komaj rojenega sina Kal-Ela poslal s sondo na daljni planet Zemlja. Ko deček, poimenovan Clark Kent, odraste, se kot novinar zaposli pri časopisu Daily Planet, kjer se zagleda v sodelavko Lois Lane, čaka pa ga tudi reševanje sveta. • V soboto, 14. 7., ob polnoči na Kanal A.*

Trilogija Vtez teme (The Dark Knight Trilogy)

Trilogija, s katero sta režiser Christopher Nolan in igralec Christian Bale Batmanu vrnila dobro ime. V filmu Batman: Na začetku (2005) spoznamo zgodbo o izvoru tega temačnega superjunaka v Vitezu teme (2008) Gotham pahne v kaos Joker (posthumen oskar za Heatha Ledgerja), v Vzponu viteza teme se Batman spopade z zakrinkanim teroristom Banom (Tom Hardy), v dogajanje pa se vmeša še mačja Selina Kyle (Anne Hathaway). • Vsi trije filmi so na voljo v videoteki DKino. | Foto: Trilogija, s katero sta režiser Christopher Nolan in igralec Christian Bale Batmanu vrnila dobro ime. V filmu Batman: Na začetku (2005) spoznamo zgodbo o izvoru tega temačnega superjunaka v Vitezu teme (2008) Gotham pahne v kaos Joker (posthumen oskar za Heatha Ledgerja), v Vzponu viteza teme se Batman spopade z zakrinkanim teroristom Banom (Tom Hardy), v dogajanje pa se vmeša še mačja Selina Kyle (Anne Hathaway). • Vsi trije filmi so na voljo v videoteki DKino.

Varuhi (Watchmen, 2009)

Alternativna Amerika leta 1985. Ko enega od njegovih kolegov umorijo, je izobčeni pravičnik Rorschach odločen, da bo razkril zaroto, ki hoče pobiti in diskreditirati vse nekdanje in sedanje superjunake. V preiskavi pa odkrije nekaj, kar bi lahko povsem spremenilo tok zgodovine. • V četrtek, 26. 7., ob 23.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Alternativna Amerika leta 1985. Ko enega od njegovih kolegov umorijo, je izobčeni pravičnik Rorschach odločen, da bo razkril zaroto, ki hoče pobiti in diskreditirati vse nekdanje in sedanje superjunake. V preiskavi pa odkrije nekaj, kar bi lahko povsem spremenilo tok zgodovine. • V četrtek, 26. 7., ob 23.15 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Igralec št. 1
Trendi Igralec št. 1 (Ready Player One)

Zeleni sršen (The Green Hornet, 2011)

Brezdelni nočni žurer in sin medijskega mogotca Britt Reid (Seth Rogen) se po očetovi smrti prelevi v superjunaka. Kot zamaskirani Zeleni sršen združi moči z genijem za tehnične napravice v boju zoper losangeleške zločince. • V sredo, 25. 7., ob 15.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Brezdelni nočni žurer in sin medijskega mogotca Britt Reid (Seth Rogen) se po očetovi smrti prelevi v superjunaka. Kot zamaskirani Zeleni sršen združi moči z genijem za tehnične napravice v boju zoper losangeleške zločince. • V sredo, 25. 7., ob 15.10 na HBO 3.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Jekleni mož (Man of Steel, 2013)

Najnovejša filmska priredba zgodbe o izvoru legendarnega superjunaka, ki jo je režiral Zack Snyder in produciral Christopher Nolan, avtor trilogije Vitez teme. V tem filmu je Supermana prvič upodobil Henry Cavill, njegovo ljubezen Lois Lane igra Amy Adams, svet pa poskuša uničiti zlobni general Zod v podobi Michaela Shannona. • V ponedeljek, 16. 7., ob 20. uri na Kino.* │ Tudi v videoteki DKino. | Foto: Najnovejša filmska priredba zgodbe o izvoru legendarnega superjunaka, ki jo je režiral Zack Snyder in produciral Christopher Nolan, avtor trilogije Vitez teme. V tem filmu je Supermana prvič upodobil Henry Cavill, njegovo ljubezen Lois Lane igra Amy Adams, svet pa poskuša uničiti zlobni general Zod v podobi Michaela Shannona. • V ponedeljek, 16. 7., ob 20. uri na Kino.* │ Tudi v videoteki DKino.

Batman proti Supermanu: Zora pravice (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016)

Film, v katerem sta se prvič soočila najznamenitejša superjunaka vseh časov. Batman in Superman imata nasprotni stališči o tem, kakšen naj bo junak, ki varuje svet. Toda kmalu se bosta morala spopasti s še večjo grožnjo, ki jo je vnovič ustvaril zlobni milijarder Lex Luthor. • V ponedeljek, 16. 7., ob 10.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Film, v katerem sta se prvič soočila najznamenitejša superjunaka vseh časov. Batman in Superman imata nasprotni stališči o tem, kakšen naj bo junak, ki varuje svet. Toda kmalu se bosta morala spopasti s še večjo grožnjo, ki jo je vnovič ustvaril zlobni milijarder Lex Luthor. • V ponedeljek, 16. 7., ob 10.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Klub žena astronavtov
Trendi Resnična zgodba o življenju žena prvih Američanov v vesolju #video

Odred odpisanih (Suicide Squad, 2016)

Najslabši izmed slabih: tolpa okorelih jetniških super-zlikovcev se zbere po ukazu vlade, da bi se uprli nevarnosti, ki grozi svetu. Blazni, neukrotljivi "odred odpisanih" mora na misijo, ki ji nikoli ni bilo usojeno, da lahko uspe. V vlogah zlikovcev vas bodo med drugimi zabavali Will Smith, Margot Robbie in Jared Leto. • V soboto, 21. 7., ob 20.30 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Najslabši izmed slabih: tolpa okorelih jetniških super-zlikovcev se zbere po ukazu vlade, da bi se uprli nevarnosti, ki grozi svetu. Blazni, neukrotljivi "odred odpisanih" mora na misijo, ki ji nikoli ni bilo usojeno, da lahko uspe. V vlogah zlikovcev vas bodo med drugimi zabavali Will Smith, Margot Robbie in Jared Leto. • V soboto, 21. 7., ob 20.30 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Čudežna ženska (Wonder Woman, 2017)

Pilot, ki z letalom trešči na izgubljeni otok, prebivalcem pove o vojni, ki divja v zunanjem svetu. Amazonska princesa Diana (Gal Godot) zapusti dom, da bi preprečila prelivanje krvi, pri tem pa odkrije lastne sposobnosti in svojo resnično usodo. • V soboto, 21. 7., ob 9.20 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Pilot, ki z letalom trešči na izgubljeni otok, prebivalcem pove o vojni, ki divja v zunanjem svetu. Amazonska princesa Diana (Gal Godot) zapusti dom, da bi preprečila prelivanje krvi, pri tem pa odkrije lastne sposobnosti in svojo resnično usodo. • V soboto, 21. 7., ob 9.20 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Liga pravičnih (Justice League, 2017)

akcijsko-domišljijski spektakel, v katerem moči združijo najbolj sloviti superjunaki stripovske založbe DC Comics – Batman, Superman, Čudežna ženska, Aqaman (Jason Momoa), hibridni Kiborg (Ray Fisher) in najhitrejši človek na svetu Flash (Ezra Miller). Drugi najdražji celovečerec v zgodovini! • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: akcijsko-domišljijski spektakel, v katerem moči združijo najbolj sloviti superjunaki stripovske založbe DC Comics – Batman, Superman, Čudežna ženska, Aqaman (Jason Momoa), hibridni Kiborg (Ray Fisher) in najhitrejši človek na svetu Flash (Ezra Miller). Drugi najdražji celovečerec v zgodovini! • Film je na voljo v videoteki DKino.

Preacher S3
Trendi Poletje bo še dodatno razgrela nova sezona serije Preacher #video

Na koncu vas vabimo k ogledu napovednika najnovejšega filma v našem izboru – Lige pravičnih.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219│ 220 (HD) DA
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Filmske novosti v videoteki Pickbox
Trendi Videoteko Pickbox je obogatilo 25 filmskih novosti #video
Ne spreglejte