SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci smo letos najraje gledali Minione in Petdeset odtenkov sive

0

termometer

Najbolj gledani film v Sloveniji leta 2015 je film Minioni, sledijo mu Petdeset odtenkov sive, Hitri in drzni 7 ter novi film o Jamesu Bondu, Spectre.

Tako v dvoranah Kolosej kot Cineplexx so se na prva štiri mesta najbolj gledanih filmov pri nas uvrstili Minoni, Petdeset odtenkov sive, Hitri in drzni 7 ter Spectre, medtem ko peterico v Koloseju zaokrožuje Jurski svet, v Cineplexxu pa Hotel Transilvanija 2.

Vojna zvezd s svetlobno hitrostjo proti vrhu Lestvica se bo sicer v teh dneh najverjetneje spremenila zaradi filma Vojna zvezd: Sila se prebuja, ki je premiero doživel šele 16. decembra, a bo po poročanju obeh kinematografov kmalu med prvo peterico.

Najbolj gledan slovenski film leta je Šiška Deluxe Med slovenskimi filmi je največ pozornosti pritegnila komedija Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe z zgodbo o treh prijateljih, ki se odločijo, da bodo skupaj odprli picerijo.

Drugo mesto največje gledanosti v Koloseju je zasedel film Postali bomo prvaki sveta v režiji Darka Bajića, tretje Šuplje priče – the movie – Zdej te je, a zdej te ni režiserja Samira Bajrića, četrto grozljivka Tomaža Gorkiča Idila, peto pa komedija Janeza Burgerja Avtošola.

Na drugem mestu Cineplexxove lestvice najbolj gledanih filmov se je uvrstila Gorkičeva Idila, na tretje Utrip ljubezni Borisa Petkovića, na četrto glasbeni dokumentarni film Kdo = Mi2?, na peto pa mladinski film Blaža Završnika Julija in Alfa Romeo.

V Kinodvoru najbolj gledan dokumentarec o Amy Winehouse V mestni kinodvorani Kinodvor, ki stremi k art oziroma nekomercialni filmski produkciji, so največ obiskovalcev zabeležili pri glasbenem dokumentarcu o Amy Winehouse.

Na drugo mesto se je uvrstil film provokativnega švedskega režiserja Rubena Ostlunda Višja sila, na tretje otroški Bacek Jon film, na četrto film Igra imitacije o Alanu Turingu, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, na peto mesto pa film o krhkosti ljubezni in zakona z naslovom 45 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin