Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
15.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2012, 15.32

8 let, 3 mesece

Slavni Disneyjevi junaki bodo spregovorili v slovenščini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Priprave na Mikijevo čarobno predstavo so v polnem teku.

Originalnim Disneyjevim junakom so glasove posodili najboljši slovenski sinhronizatorji, tako da bodo priljubljeni liki prvič na odru oživeli v slovenskem jeziku. Na odru Dvorane Stožice se bodo januarja najbolj znani Disneyjevi junaki pridružili profesionalnemu čarodeju v živi predstavi, ki bo navdušila in razveselila otroke in družine vseh starosti. Da bodo v Disneyjevem čarobnem svetu lahko popolnoma uživali tudi najmlajši, bo vseh pet predstav sinhroniziranih v slovenščino.

Svoje glasove bodo za predstavo posodili Jernej Kuntner, Kataya, Lara Jankovič, Alenka Tetičkovič, Dani Bavec, Zala Djurič Ribič in ostali najbolj priznani in izkušeni slovenski sinhronizatorji. Priljubljene risane junake, ki bodo nastopali v prepoznavnih kostumih, pa bo tudi v živo na odru animiral slovenski voditelj, ki ga bodo potrdili strokovni predstavniki Disneyja in se bo ves teden pred predstavo natančno izobraževal za vodenje, ustvarjalci predstave pa ga bodo naučili vseh trikov in smernic.

Originalne Disneyjeve junake je na oder postavila produkcijska hiša Feld Entertainment, ki je vodilni svetovni producent najbolj razkošnih odrskih predstav. Disney Live! – Mikijeva čarobna predstava je polna posebne čarovnije iz legendarnih Disneyjevih filmov. Nepozabni elementi zgodb se v predstavi odvijajo neposredno pred očmi obiskovalcev: cunje Pepelk se v hipu spremenijo v čudovito obleko, Aladinova princesa Jasmina lebdi v zraku, začarane plešoče metle v Fantaziji pa spodnesejo Mini tla pod nogami. Sam Gospod Čarovnik – Miki Miška – izvede presenetljive čarovnije skupaj s Pepelkino Dobro Vilo, Norim Klobučarjem iz Alice v Čudežni deželi in profesionalnim iluzionistom Michaelom Barronom. Čarobnost junakov najlepših Disneyevih filmov Čarobnost Disneyja v šovu Disney Live! Mikijeva čarobna predstava dobi povsem novo dimenzijo. Posebnost predstave je kombinacija dveh atrakcij: iluzionistične čarovnije, ki jih ob pomoči Disneyjevih junakov izvaja mojstrski čarodej, so združene z vsem dobro znanimi zgodbami.

"Gre za izjemno oživitev čarovniških predstav. Včasih so tovrstne predstave krožile po mestih, a mlajše generacije tega ne poznajo več. Mi pa smo ustvarili zares svežo in zabavno predstavo ter ponudili priložnost videti v živo nekaj izjemnega. Čarovnija je namreč v živo videti povsem drugače. To ni primerljivo z gledanjem filma ali televizije. Je kot v gledališču, saj se vso občinstvo odziva na čarovnije," je povedal Jim Steinmeyer, ki je zasnoval čarobne trike.

Interaktivni pristop čarodeja Michaela Barrona predstavi namreč dodaja nove dimenzije, na oder na pomoč pokliče tudi otroke. Naj bo sodelovanje pri izdelovanju klobuka iz papirnatih robčkov ali pa pregledovanje zaboja "Najhitrejšega pobega na svetu", otroci imajo edinstveno priložnost, da postanejo del predstave.

Informacije o vstopnicah in predstavi najdete na www.disneylive.si, na Facebook strani www.facebook.com/DisneyLiveSlovenia in na www.eventim.si.

Ne spreglejte