Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

James Cameron Avatar

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 14.06

8 let

"Scenariji za Avatarjeva nadaljevanja bodo končani v šestih tednih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Megarežiser James Cameron, ki je odgovoren za dva najbolj dobičkonosna filma vseh časov, Avatar in Titanik, je sporočil, da bodo scenariji za vsa Avatarjeva nadaljevanja končani v šestih tednih.

Ko se letos decembra izteče domišljijska saga o Hobitu, bo na filmskem nebu poleg Marvelovih filmov o superjunakih nastal zevajoči prostor, ki ga bo s svojimi znanstvenofantastičnimi mojstrovinami spet lahko zapolnil režiser James Cameron.

Režiser, ki trenutno svoj čas preživlja na Novi Zelandiji, je razkril nekaj podrobnosti o prihajajočih treh Avatarjevih nadaljevanjih, ki jih bo snemal istočasno: "Smo v predprodukcijskem času, saj dizajniramo bitja, prizorišča in like, ki se bodo pojavili v vseh nadaljevanjih. Predvidevam, da bomo scenarije za vse tri dele končali v roku šestih tednov. Največji pritisk, ki ga čutim v tem trenutku, je, da iz že obstoječih dolgoveznih scenarijev odstranim vso nepotrebno navlako in scenarij oblikujem tako, da lahko po njem posnamem film, ki bo gledljiv in ne predolg. Verjemite mi, materiala za tri filme je še preveč."

Cameron je prav tako spregovoril o govoricah iz lanskega septembra, češ da se bo v vlogi enega od zlikovcev v enem od nadaljevanj pojavil zvezdnik njegovega filma Resnične laži (True Lies) Arnold Schwarzenegger: "Z Arnoldom se o teh filmih nisva pogovarjala. In zdaj, ko se scenariji že oblikujejo v neko enotno celoto, v njih ne vidim vloge, ki bi bila primerna zanj. Tako da govorice o njegovi vpletenosti v te projekte niso resnične."

Scenariji za tri Avatarjeva nadaljevanja nastajajo pod peresi številnih piscev. Poleg režiserja so vpleteni še Josh Friedman (Vojna svetov), Rick Jaffa in Amanda Silver (Vzpon Planeta opic) ter Shane Salerno (Divjaki, Salinger).

Prvo nadaljevanje bo v kinodvorane po vsem svetu prišlo decembra 2016, Avatar 3 bo sledil leto pozneje, torej decembra 2017, štirica pa decembra 2018. Sam Worthington, Zoe Saldana in Stephen Lang, ki so se pojavili v izvirniku, bodo svoje vloge ponovili tudi v nadaljevanjih.

Ne spreglejte