Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
10.17

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pepelka studio film Kenneth Branagh Cate Blanchett Helena Bonham Carter

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 10.17

5 let, 3 mesece

Prvi napovednik za Disneyjevo igrano Pepelko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Splet je preplavil prvi kratek napovednik za igrano različico Pepelke (Cinderella), ki nastaja pod okriljem studia Walt Disney. Ne razkriva veliko, pravzaprav nič ... razen steklenega čeveljca.

Film, ki ga je režiral za oskarja nominirani Kenneth Branagh (Thor, Hamlet), bo premiero sicer doživel šele 13. marca prihodnje leto, a ker smo tik pred premiero filma Zlohotnica (Maleficent), temačnega fantazijskega igranega filma o zlobni vili iz Disneyjeve animirane mojstrovine Trnuljčice (Sleeping Beauty), je studio že začel postopoma razkrivati prihajajočo igrano različico pravljice o Pepelki (Cinderella).

Univerzalna zgodba o ljubezni, prijaznosti in spoštovanju slika življenje mlade Elle (Lily James), katere oče, trgovec, se po smrti njene matere ponovno oženi. Da bi podprla svojega ljubečega očeta, dekle z odprtimi rokami sprejme mačeho (dvakratna oskarjevka Cate Blanchett) in svoji novi polsestri Anastasio (Holliday Grainger) in Drisello (Sophie McShera). A ko oče nenadoma umre, se razkrije resnična, ljubosumna in kruta nrav mačehe in polsester. Kljub zatiranju prijazna in pogumna mladenka, ki jo posmehljivo preimenujejo v Pepelko, ne izgubi upanja.

Nekega dne v gozdu naleti na čednega tujca Kita (Richard Madden). Nevedoč, da gre za lokalnega prestolonaslednika princa in ne samo pripravnika v palači, je Ella prepričana, da je naletela na sorodno dušo. Ko vsako gospodinjstvo v kraljestvu prejme vabilo na veliki ples, je Ella presrečna, da bo lahko ponovno srečala Kita. Ovira v podobi kljubovalne mačehe ji seveda prepreči odhod na ples.

Na pomoč ji priskoči v prijazno beračico (za oskarja nominirana Helena Bonham-Carter) preoblečena dobrodušna vilinja botra, ki, oborožena z bučo in nekaj mišmi, za vedno spremeni mladenkino življenje.

Zagotovo vizualno poslastico z izjemno igralsko ekipo in dih jemajočimi posebnimi učinki bodo producirali Simon Kinberg (Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, Elizij), Allison Shearmur (Igre lakote: Kruto maščevanje) in David Barron (Harry Potter in Svetinje smrti, prvi in drugi del). Scenarij je delo Chrisa Weitza (Zlati kompas), za glasbo pa bo poskrbel Branaghov dolgoletni sodelavec Patrick Doyle (Thor, Harry Potter in Ognjeni kelih, Pogum).

Ne spreglejte