SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prometej 2 postaja resničnost

2

termometer

Prometej 2 ima novega scenarista in je naslednji projekt legendarnega režiserja Ridleyja Scotta pri studiu 20th Century Fox, ki je za premiero filma določil datum 4. marec 2016.

Studio je za ponovno pisanje scenarija najel Michaela Greena, scenarista velike finančne polomije Zelena svetilka (Green Lantern) in novega Iztrebljevalca (Blade Runner).

Sprva je scenarij za nadaljevanje Prometeja (Prometheus 2) spisal Jack Paglen, a studio ni bil zadovoljen z njegovo vizijo. Govori se, da se bo v drugem delu v večkratni obliki pojavil svetlolasi android David, ki ga je v prvem delu upodobil za oskarja nominirani Michael Fassbender.

Scott naj bi za režijo Prometeja 2 (trenutno delovni naslov filma) poprijel, ko konča s snemanjem biblijskega spektakla Exodus (premiera bo konec tega leta).

In zakaj izbira Greena, če je njegova Zelena svetilka tako neslavno propadla? Po eni strani naj bi bil Scott zelo zadovoljen z njegovim scenarijem za novega Iztrebljevalca, po drugi pa naj bi bil ton Prometeja 2 mnogo bližji izvirnemu Osmemu potniku (Alien). Torej mnogo bolj grozljiv in vznemirljiv kot prvi del Prometeja, ki je bil bolj znanstvena fantastika kot srhljivka/grozljivka.

Prometej, ki je po vsem svetu zaslužil več kot 400 milijonov dolarjev (291 milijonov evrov) prihodkov in naletel na precej mešane odzive kritikov in občinstva, se je končal z odhodom lika, ki ga je zaigrala Noomi Rapace, in delom androida Davida na planet, od koder izvirajo Inženirji. Prav tako se na koncu filma pojavi nekakšno bitje, ki nakazuje na povezanost z izvirnim Osmim potnikom.

Kako se bo nadaljevala zgodba, bomo videli marca 2016.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin