Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2013,
10.05

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marilyn Monroe Natalie Wood Brandon Lee River Phoenix Heath Ledger igralci smrt

Sreda, 4. 12. 2013, 10.05

5 let, 6 mesecev

Pet igralcev, ki so umrli v času snemanja filmov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko je 1. decembra v prometni nesreči tragično umrl 40-letni igralec Paul Walker, so se številni začeli spraševati, kaj bo s franšizo Hitri in drzni, ki je iz Walkerja naredila akcijsko zvezdo.

Nesreča se je zgodila ravno v času, ko je Walker snemal sedmi del omenjene franšize. Film, katerega premiera je bila načrtovana za 11. julij prihodnje leto, bodo najverjetneje dokončali, vendar studio Universal Pictures še razmišlja, kako se zadeve lotiti naprej.

Hollywoodska preteklost ime številne podobne primere in spodaj je pet priznanih igralcev, ki so prav tako umrli, medtem ko so bili vpleteni v filmski projekt.

Marilyn Monroe, Something's Got to Give V času njene smrti – bila je stara šele 36 let – je dobila glavno vlogo v komediji Something's Got to Give. Produkcijo filma, v katerem sta poleg dive igrala še Dean Martin in Cyd Charisse, so od začetka snemanja zaznamovale številne težave, predvsem povezane z muhavo nravjo gospe Monroe. Velikokrat se namreč na snemanju sploh ni pojavila. Junija 1962 so jo odpustili, kar je za nekaj časa popolnoma zaustavilo celoten projekt, a so jo kmalu ponovno najeli, saj Martin filma ni želel snemati z nobeno drugo igralko. Preden pa so sploh začeli ponovno snemati, so Marilyn 5. avgusta 1962 našli mrtvo na njenem domu v Los Angelesu. Projekt so zaradi tega popolnoma opustili, vendar pa se je del posnetega materiala znašel na dokumentarcu Marilyn: Zadnji dnevi iz leta 2001.

Natalie Wood, Brainstorm Potem ko si je med snemanjem znanstvenofantastičnega filma Brainstorm novembra 1981 vzela kratek predah, se je Woodova utopila, ko je med izletom s čolnom padla iz premikajočega se plovila. Na čolnu sta bila z njo tudi njen mož Robert Wagner in igralski kolega iz filma Brainstorm Christopher Walken. Čeprav je igralka, preden je umrla, že posnela skoraj vse svoje prizore, je studio MGM začasno ustavil nadaljnje snemanje. Režiser Douglas Trumbull je dele scenarija na novo spisal in ponovno posnel nekatere prizore z Woodovo, kjer je uporabil njeno dvojnico. Film je leta 1983 doživel omejeno premiero. Kritiki so mu bili le delno naklonjeni, pa tudi finančno se ni najbolj izkazal.

Brandon Lee, The Crow Brandon Lee, sin akcijske legende Brucea Leeja, je leta 1993 na prizorišču snemanja filma The Crow, nadnaravnega trilerja o glasbeniku, ki se vrne od mrtvih, da bi maščeval svojo smrt, umrl nesrečne smrti. Raziskava je pokazala, da je bil med snemanjem prizora po nesreči ustreljen iz pištole, v kateri se je zataknil del naboja. Kljub hitri medicinski pomoči je umrl v bolnišnici, star komaj 28 let. Po njegovi smrti je studio Miramax ponudil dodatna sredstva, da bi dele scenarija na novo spisali in tudi dokončali film. Film je premiero doživel 14. maja 1993 in kritiki so ga takoj vzljubili. Dobro se je odrezal tudi s prihodkom v kinoblagajnah, kar je omogočilo snemanje njegovega nadaljevanja. Danes ima že skoraj kultni status.

River Phoenix, Dark Blood V času njegove smrti leta 1993 (prevelik odmerek drog) je takrat 23-letni Phoenix posnel že skoraj vse svoje prizore za potrebe filma Dark Blood, v katerem sta mu družbo delala Judy Davis in Jonathan Pryce. Žal pa je film ostal brez ključnih prizorov z glavno zvezdo, Phoenixom, ki bi jih morali šele posneti. Snemanje filma so prekinili, a je režiser George Sluizer vseeno obdržal ves posneti material. Po skoraj dvajsetih letih je Sluizer ponovno zmontiral vse, kar je bilo posneto, ter dodal naknadno posnet glasovni material. Ko so se leta 2011 pojavile govorice, da se bo v projekt vključil Riverjev starejši brat Joaquin, je družina umrlega mladega igralca podaja izjavo za javnost, da se od projekta popolnoma oddaljuje. Navkljub temu je Sluizer 27. septembra 2012 film premierno prikazal na nizozemskem filmskem festivalu. Pozneje je bil prikazan na še nekaj mednarodnih festivalih.

Heath Ledger, The Imaginarium of Doctor Parnassus Eden najboljših igralcev njegove generacije, Ledger, je januarja 2008 umrl na svojem domu v New Yorku zaradi prevelikega odmerka zdravil. Ravno v tem času je snemal fantazijsko dramo Terryja Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnassus. Ker je Ledger posnel šele dve tretjini materiala, je bil režiser sprva prepričan, da bodo projekt ukinili. Nato pa se je za pomoč obrnil na igralce Johnnyja Deppa, Juda Lawa in Colina Ferrella ter jih prosil, da vsak posname sanjsko različico Ledgerjevega lika. Film je ameriško premiero doživel 25. decembra 2009 in požel na splošno pozitivne kritike. Seveda pa je ta film zasenčil drug projekt, v katerega je bil Ledger leta 2008 še vpleten. Gre seveda za Temnega viteza režiserja Christopherja Nolana, v katerem je mladi igralec mojstrsko upodobil negativca Jokerja in za to vlogo posthumno prejel tudi oskarja.

Ne spreglejte