SiolNET. Trendi Film in TV
2,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nezemeljska hiša slovenskih arhitektov v Netflixovi seriji #video

2,68

termometer

Eno od novih epizod serije Črno ogledalo na Netflixu so snemali tudi v steklenem domovanju, ki ga je načrtoval slovenski arhitekturni biro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OFIS_architects (@ofis_architects) on

Junija letos so na Netflixu začeli prikazovati novo, peto sezono priljubljene serije Črno ogledalo (Black Mirror), ki obsega tri epizode. Pozornost javnosti je najbolj pritegnila tretja, ker ima v njej eno od glavnih vlog popzvezdnica Miley Cyrus, slovensko občinstvo pa bi morala zanimati predvsem druga epizoda z naslovom Smithereens.

V njej namreč nastopa nenavadna steklena zgradba, ki nosi slovenski podpis, oblikovali so jo namreč v ljubljanskem biroju OFIS arhitekti.

V Netflixovi seriji so hišo slovenskih arhitektov predstavili kot bivališče, v katerem meditativni oddih preživlja avtor priljubljenega družbenega omrežja, nekakšen Mark Zuckerberg. Ta lik je upodobil Topher Grace, igralec, ki se ga spomnimo predvsem po glavni vlogi v humoristični seriji Ohta sedemdeseta.

V "resničnem življenju" pa so OFIS arhitekti to stekleno hišo umestili v puščavo Gorafe v Andaluziji v Španiji, surovo okolje, kjer se temperature poleti vzpenjajo prek 40 stopinj Celzija, pokrajino pa pogosto bičajo močni vetrovi.

Zgradba s steklenimi stenami se zdi nenavadna izbira za pokrajino z močnim soncem, a sta jo Špela Videčnik in Rok Oman, ustanovitelja OFIS arhitektov, zasnovala s steklom s posebnim premazom, zaradi katerega sončna svetloba ne segreva notranjosti. "Če zgradba prenese tukajšnje razmere, lahko stoji kjerkoli," sta pojasnila ob aprilski predstavitvi projekta.

Steklena hiša bo v andaluzijski puščavi stala leto dni, nato jo bodo prestavili na novo lokacijo.

Oglejte si še:

Limburg Trendi Če bi bile kolesarske steze tudi pri nas videti tako ... #video #foto bencinska črpalka Trendi Ljubljanska bencinska črpalka iz časov, ko so jih načrtovali najboljši arhitekti #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin