Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 1. 2016,
17.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sobota, 2. 1. 2016, 17.12

6 let, 6 mesecev

Najtežje pričakovani filmi leta 2016 (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko smo izbrali najboljše filme leta 2015, je napočil čas, da se ozremo v prihodnost in se posvetimo celovečercem z letnico 2016, ki se jih najbolj veselimo in o katerih se največ govori.

DEADPOOL

Premiera: 2. februar 2016

Ryan Reynolds je zloglasnega Marvelovega iznakaženega junaka s sprevrženim smislom za humor upodobil že v slabo sprejetem Možje X na začetku: Wolverine, tokrat pa si bo prvič nadel Deadpoolov značilen kostum. Če sodimo po napovedniku, to ne bo zadnjič, kar se je zgodilo v primeru porazne Zelene svetilke.

HAIL, CAESAR!

Premiera: 5. februar 2016

Komedija, ki sta jo režirala Joel in Ethan Coen in v kateri igrajo Josh Brolin, George Clooney, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Channing Tatum in Ralph Fiennes, se odvija v Hollywoodu v 50. letih prejšnjega stoletja in spremlja moškega, ki mora ugotoviti, kaj se je zgodilo z izginulim zvezdnikom.

ZOOLANDER 2

Premiera: 12. februar 2016

Nadaljevanje komedije iz leta 2001, ki ob izidu ni požela velikih uspehov, pozneje pa je dosegla kulten status. Ben Stiller in Owen Wilson se vračata v vlogah butastih fotomodelov, za um (in dodaten seksapil) pa bo tokrat poskrbela oskarjevka Penélope Cruz.

ZOOTROPOLIS (ZOOTOPIA)

Premiera: 4. marec 2016

55 Disneyjev animiran celovečerec se bo odvijal v mestu, ki mu vladajo živali. Zootopia oziroma Zootropolis (pod tem naslovom se bo film predvajal v Evropi) pa ne bo edino animirano žezlo, ki ga bo imel ta studio letos v ognju. Že 23. novembra bo namreč v ameriške kinematografe prispela deklica iz Oceanije Moana.

MIDNIGHT SPECIAL

Premiera: 18. marec 2016

Znanstvenofantastični triler režiserja z vodomcem nagrajenega Zaklonišča Jeffa Nicholsa, v katerem bodo glavne vloge odigrali Adam Driver (Kylo Ren iz Vojne zvezd: Sila se prebuja), Kirsten Dunst, Joel Edgerton in Nicholsonov redni sodelavec Michael Shannon. Film, katerega napovednik spominja na mešanico med Zakloniščem in Časovno zanko (pa tudi na videspot za pesem Midnight City francoske zasedbe M83) se bo na letošnjem Berlinalu potegoval za zlatega medveda.

BATMAN PROTI SUPERMANU: ZORA PRAVICE (BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE)

Premiera: 25. marec 2016

Najbolj priljubljena superjunaka stripovske založbe DC Comics, Batman (Ben Affleck) in Superman (Henry Cavill) se bosta letos končno znašla v istem celovečercu, ki ga je, tako kot Jeklenega moža, režiral Zack Snyder. Kdo je vaš favorit? Mi stavimo na Wonder Woman, ki jo bo odigrala Gal Gadot. Upamo samo, da nam napovednik ni izdal vsega in da nas zaradi pretirane uporabe posebnih učinkov po ogledu ne bodo bolele glave.

KNJIGA O DŽUNGLI (THE JUNGLE BOOK)

Premiera: 15. april 2016

Igrana upodobitev priljubljene Disneyjeve risanke o osirotelem dečku, ki so ga vzgajali volkovi, medved in črni panter. Film bo režiral Jon Favreau (Iron-Man), Mowglija bo igral neznani Neel Sethi, živalskim likom, ki so jih ustvarili s pomočjo računalniško generiranih podob, pa bodo glasove posodili Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray in Christopher Walken. Slovenskega distributerja že zdaj rotimo, da nam omogoči tudi ogled izvirne različice (to velja tudi za vse animirane celovečerce, ki so se znašli na tem seznamu).

STOTNIK AMERIKA: DRŽAVLJANSKA VOJNA (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR)

Premiera: 6. maj 2016

Sloge med Marvelovimi superjunaki je konec. Letos se bosta zaradi političnih spletk namreč spopadla Stotnik Amerika (Chris Evans) in Iron Man (Robert Downey Jr.), v filmu pa bodo nastopili še številni drugi liki iz Marvelovega kinematografskega vesolja, ki jih v prejšnjih delih franšize, Prvem maščevalcu in Zimskem vojaku, nismo videli. Upamo, da se bodo do leta 2018, ko pride v kinematografe tretji del Maščevalcev, že pobotali. Saj veste – v slogi je moč.

THE NICE GUYS

Premiera: 20. maj 2016

Shane Black, režiser kultnega komičnega trilerja Cmok cmok, bang bang in odličnega tretjega dela Iron Mana, se po izletu v visokoproračunske vode s svojim tretjim celovečercem očitno vrača k slogu svojega celovečernega prvenca. V filmu, v katerem igrajo Ryan Gosling, Russell Crowe in Kim Basinger, bomo spremljali zasebnega detektiva in njegovega pomočnika, ki v 70. letih v Los Angelesu raziskujeta domneven samomor pornografske zvezdnice, pri tem pa odkrijeta zaroto.

MOŽJE X: APOKALIPSA (X-MEN: APOCALYPSE)

Premiera: 27. maj 2016

Po izjemnih Dnevih prihodnje preteklosti se razširjena ekipa mutantov vrača v šestem delu priljubljene Marvelove franšize (samostojnih projektov Wolverina in Deadpoola nismo šteli zraven), skupaj z njimi pa se vrača tudi režiser Bryan Singer, ki je najbolj odgovoren za njen uspeh. Že znani junaki in antijunaki se bodo tokrat postavili po robu izvornemu mutantu Enu Sabahu Nuru (Oscar Isaac), znanemu tudi kot Apocalypse, ki bo, kot nam že njegov vzdevek pove, poskušal uničiti svet.

WARCRAFT

Premiera: 10. junij 2016

Epska akcijsko-domišljijska pustolovščina, ki temelji na izjemno priljubljeni istoimenski videoigri, nas, vsaj če sodimo po napovedniku, spominja na mešanico med Gospodarjem prstanov (oziroma Hobitom) in Avatarjem. Čeprav s filmi, ki so jih posneli po videoigrah, nimamo najboljših izkušenj (lep primer je franšiza Priklicano zlo), nam upanje vliva režiserjevo ime. Duncan Jones, sin znamenitega glasbenika Davida Bowieja, je namreč režiral odlična znanstvenofantastična filma Luna in Izvorna koda.

ISKANJE DORY (FINDING DORY)

Premiera: 17. junij 2016

Nadaljevanje Reševanja malega Nema, Pixarjeve uspešnice iz leta 2003, v katerem bo glavno vlogo "odigrala" pozabljiva ribica Dori z glasom komičarke Ellen DeGeneres. Zgodba se bo odvijala šest mesecev po dogodkih iz predhodnika, v filmu, ki ga bodo kinematografi prikazovali tudi v 3D, pa bomo spremljali Dorino iskanje njene družine.

DAN NEODVISNOSTI: NOVA GROŽNJA (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

Premiera: 24. junij 2016

Dvajset let po tem, ko so sipam podobni Nezemljani uničili Belo Hišo (in pol sveta), se bo vesoljska zalega znova znesla nad našim miroljubnim planetom. Willa Smitha v nadaljevanju ne bo – ta se je namreč odločil, da bo raje pridružil ekipi filma Samomorilska enota, ki se je prav tako znašel na našem seznamu –, se bodo pa zato vrnili številni drugi igralci iz izvirnika, vključno z Jeffom Goldblumom, Billom Pullmanom in Vivico A. Fox. Bomo videli, ali bo po 11. septembru razstrelitev znamenitih stavb še tako zabavna, kot je bila v 90., mojstrovine pa ne pričakujemo.

VELIKI DOBRODUŠNI VELIKAN (THE BFG)

Premiera: 1. julij 2016

Povsem drugače velja za najnovejši celovečerec Stevena Spielberga. Ta bo temeljil na istoimenskem romanu Roalda Dahla in prikazoval deklico, ki se skupaj s prijaznim velikanom (tega je s tehniko zajetja gibov odigral Mark Rylance) in angleško kraljico zoperstavi po robu nekemu drugemu, manj prijaznemu velikanu. Še posebej nas lahko veseli podatek, da je Spielberg po treh resnejših projektih (Grivasti vojak, Lincoln in Most vohunov) moči znova združil s scenaristko Melissa Mathison, s katero je sodeloval že pri družinski klasiki E. T. vesoljček.

LEGENDA O TARZANU (THE LEGEND OF TARZAN)

Premiera: 1. julij 2016

Legenda o Tarzanu in drugih likih Edgarja Ricea Burroughsa bo po dolgem času spet zaživela v igrani različici. V filmu, ki ga bo režiral režiser zadnjih štirih delov iz franšize o Harryju Potterju David Yates, bo naslovnega junaka odigral Alexander Skarsgård, njegovo ljubezen Jane bo upodobila Margot Robbie (Volk z Wall Streeta), vloga glavnega zlikovca pa je pripadla Christophu Waltzu (Spectre). Blestečo igralsko zasedbo dopolnjujejo še Samuel L. Jackson, John Hurt, Jim Broadbent in Djimon Hounsou.

SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV (THE SECRET LIFE OF PETS)

Premiera: 8. julij 2016

Ste se kdaj vprašali, kaj počnejo vaši hišni ljubljenčki, ko vas ni doma? Na to vam bo odgovorila animirana komedija, ki so jo posneli ustvarjalci Minionov in v kateri bomo lahko med drugim slišali glas najbolj priljubljenega ameriškega stand up komika zadnjih let Louisa C.K.-ja.

SAMOMORILSKA ENOTA (SUICIDE SQUAD)

Premiera: 5. avgust 2016

Če se vam bo Deadpool zdel preveč vljuden in prijazen, ste lahko prepričani, da to ne bo veljalo za to skupinico zlikovcev, ki jo tajna ameriška agencija rekrutira za posebno nalogo. V filmu, ki ga bo režiral David Ayer (Zadnji obhod, Bes), bosta med drugimi igrala Margot Robbie in Will Smith, vsi pa nestrpno pričakujemo, kako se bo v vlogi Jokerja odrezal Jared Leto. Nekaj je že po napovedniku jasno: igralec, ki je prejel oskarja za stransko vlogo v Klubu zdravja Dallas, v svoji najnovejši vlogi ne bo posnemal svojega predhodnika Heatha Ledgerja, ki je posthumnega oskarja prejel prav za svojo izjemno upodobitev istega lika.

FANTASTIČNA BITJA IN KJE JIH NAJTI (FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM)

Premiera: 18. november 2016

Ali v kinematografih že pogrešate Harryja Potterja? Potem vas bo razveselil podatek, da bomo v izteku leta dočakali prvi del napovedane trilogije, ki ga bo režiral že omenjeni David Yates in pod katerega se je podpisala avtorica knjig o najbolj znanem fiktivnem čarovniku vseh časov J.K. Rowling. Film se bo odvijal v New Yorku in bo prikazoval dogodke, ki so zgodili sedemdeset let pred Kamnom modrosti, čarovniške palice pa bodo med drugim vihteli Eddie Redmayne, Ezra Miller in Colin Farrell.

Ne spreglejte