Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2013,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iztrebljevalec Ridley Scott

Torek, 4. 6. 2013, 9.39

8 let

Nadaljevanje Iztrebljevalca bo napisal scenarist Zelene svetilke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadaljevanje kultne temačne znanstvene fantastike Ridleyja Scotta iz leta 1982 bo napisal Michael Green, čeprav je ta naloga že pripadla prvotnemu piscu Hamptonu Fancherju.

Ljubitelji kultne znanstvene fantastike Iztrebljevalec iz leta 1982 so se na novico o tem, da režiser Ridley Scott pripravlja njeno nadaljevanje, odzvali s precej mešanimi občutki. Nekateri od skeptikov so se vsaj malce pomirili, ko je na dan prišla novica, da bo scenarij napisal Hampton Fancher, ki je sodeloval tudi pri prvotnem filmu. Kot poroča Guardian, zdaj Fancher s projektom ni več povezan, nadomestil pa ga je Michael Green, sicer eden od scenaristov Zelene svetilke (2011). Ta je sodeloval tudi pri pisanju scenarija za prihajajoči film o še enem superjunaku The Flash, pa tudi pri Spielbergovem prihajajočem filmu Robopocalypse in filmu o Mojzesu, ki ga bo prav tako režiral Spielberg.

Fancher je, kot rečeno, sodeloval pri pisanju scenarija originala – ko je na začetku osemdesetih napisal prvi osnutek za opisani film, sta se Scottom zaradi scenaristovega pristopa do zgodbe sprla. Režiser ga je nadomestil z Davidom Peoplesom, Fancher pa se je vrnil za popravke.

Fancherjev scenarij nadaljevanja naj bi se dogajal več let po dogajanju v prvotnem filmu, v katerem so igrali Harrison Ford, Rutger Hauer in Sean Young. Čeprav se je sprva govorilo o tem, da bo se bo Ford tudi v nadaljevanju prelevil v lovca na androide Ricka Deckarda, so pozneje producenti filma to zanikali.

Prvotni film iz osemdesetih temelji na romanu Do Androids Dream of Electric Sheep? Ipisca Philipa K. Dicka (1968). Čeprav film v blagajne ni prinesel izjemno velike vsote denarja, velja za eno opaznejših mojstrovin danes 75-letnega Scotta, čigar zadnje delo Prometej smo pri nas videli lani.

Za dva oskarja nominirani Iztrebljevalec je postavljen v leto 2019, dogaja pa se v močno prenaseljenem Los Angelesu, ki ne more več ugledati sončne svetlobe. Sredi temačno-meglenega, z neonskimi napisi posutega mesta pripoveduje zgodbo "iztrebljevalca" Ricka Deckarda, ki mora z obličja zemlje izbrisati skupinico androidnih ubežnikov, ki so na naš planet pobegnili iz ene od človeških kolonij v vesolju.

Ne spreglejte