Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 1. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 3. 1. 2013, 11.25

8 let, 3 mesece

Mikijevo čarovnijo bo vodila Urška Majdič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ugibanj, kdo bo vodil najbolj pričakovano družinsko predstavo tega leta, je konec. Slovenskim malčkom in drugim Disneyjevim oboževalcem bo priljubljene junake predstavila Urška Majdič.

"Biti del predstav Mikijeve čarovnije je neke vrste uresničenje otroških sanj. Disney je od nekdaj vzgajal in pozitivno spodbujal otroško domišljijo. To je pomembno za otroka, je pa dobro vsaj delček tega ohraniti tudi v odrasli dobi. Z navdušenjem sem del te čarovnije, saj jo današnji svet še kako potrebuje. Dela bo veliko, priprave intenzivne, a se iskreno veselim navdušenih obrazkov v občinstvu in sodelovanja z vrhunsko ekipo," je dejala Urška Majdič, ki je znana predvsem kot pevka glasbene skupine Billysi.

Urška bo imela v predstavi prav posebno vlogo, saj bo poskrbela, da se bo Mikijeva čarovnija kar najbolj približala slovenskemu občinstvu, najmlajšim bo predstavila vse priljubljene junake, zaupala pa nam je, da bo prav gotovo kakšnega malčka povabila tudi k sebi na oder, da bo pomagal čarodeju Mikiju izvajati dih jemajoče trike.

Mikijeva evforija v Sloveniji ne pojenja Miki Miška je Slovenijo prvič obiskal že konec novembra, na mednarodni dan otrok. Takrat si je ogledal deželo, v kateri bo nastopal, ter se sprehodil po središču Ljubljane in mahal mimoidočim, ki so komajda verjeli svojim očem, ko so videli legendarnega zvezdnika na Prešernovem trgu.

Slovenijo je tedaj zajela prava Disneyjeva evforija. Vsi otroci, njihovi starši ter drugi Disneyjevi navdušenci že nestrpno čakajo, da se Mikiju Miški na odru ljubljanske Dvorane Stožice pridružijo še preostali najbolj priljubljeni Disneyjevi junaki.

Izbor voditelja je bil skrbno premišljen, Urško Majdič sta skupaj izbrala organizator slovenskih predstav Black Pony Entertainment Group in produkcijska hiša Feld Entertainment, ki je vodilni svetovni producent predstav za vso družino in ima edina licenco za produkcijo izvirnih Disneyjevih predstav. Urška Majdič se bo na vodenje predstave skrbno pripravila, saj bodo avtorji Mikijeve čarovnije v Ljubljano pripotovali že en teden pred ljubljanskimi predstavami, Urška pa se bo ta čas pod njihovim budnim očesom učila vseh trikov.

Živa čarovnija, ki potuje po največjih mestih na svetu, tudi v slovenščini Mikijeva čarovnija je v svojem bistvu gledališka predstava, ki pa vključuje spektakularne elemente čarovnije, glasbe, plesa in animacije otrok. Celotna predstava bo potekala v živo, poosebljeni Disneyjevi zvezdniki (Miki Miška, Jaka Racman, Pepe, Alica iz Čudežne dežele, Pepelka, Aladin in princesa Jasmina ter mnogi drugi) bodo na odru čarali skupaj z izkušenim čarodejem Michaelom Barronom in oživili najbolj znane prizore iz svojih nepozabnih risanih filmov. Ker v kostumih nastopajo posebej izšolani in pripravljeni tuji igralci, saj predstava gostuje po vsem svetu, pa bodo njihove glasove sinhronizirali najboljši slovenski sinhronizatorji, med katerimi so Jernej Kuntner, Kataya, Lara Jankovič, Alenka Tetičkovič, Dani Bavec, Zala Djurič Ribič in drugi priznani in izkušeni slovenski igralci. Tudi sinhronizacija je potekala v sodelovanju s Feld Entertainment, tako da je vrhunska kakovost predstave ohranjena v našem jeziku, najmlajšim pa bo razumljiva vsaka minuta pestrega odrskega dogajanja.

"Včasih so čarovniške predstave potovale od mesta do mesta, a mlajše generacije tega ne poznajo več. Zato smo ljudem želeli spet ponuditi čarobno predstavo v živo, to pa smo združili z nepozabnimi Disneyjevimi junaki," je o predstavi povedal Jim Steinmeyer, eden izmed 6 iluzionistov, ki so zasnovali več kot 40 čarobnih trikov, ki jih boste videli v predstavi. Čarovnija je osrednja točka Disneyjevega spektakla, a predstava bo polna tudi plesa, smeha, vragolij in priljubljene glasbe, ki jo prav tako že poznate iz Disneyjevih filmov.

Slovenske predstave bodo potekale v Dvorani Stožice, saj je edina dovolj velika in dovršena dvorana, ki omogoča postavitev tako obsežne predstave pri nas. Čarovniška karavana namreč v Slovenijo prihaja s kar 6 tovornjaki, postavitev vse scenografije traja več kot 10 ur, za nemoteno izvedbo predstave pa je potrebnih 8 računalnikov.

V ljubljanski Dvorani Stožice se bo odvilo kar 5 predstav, ogledati pa si jih bo mogoče 18., 19. in 20. januarja 2013. Več informacij o vstopnicah in predstavi najdete na www.disneylive.si, na strani na Facebooku https://www.facebook.com/DisneyLiveSlovenia in na www.eventim.si.

Ne spreglejte