Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

snemanje HBO Prijatelji

Torek, 11. 8. 2020, 4.00

3 leta, 8 mesecev

Koronakriza preprečuje ponovno združitev slavnih Prijateljev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Prijatelji | Slavna šesterica se je vpisala v zgodovino televizijskih serij. | Foto Getty Images

Slavna šesterica se je vpisala v zgodovino televizijskih serij.

Foto: Getty Images

Snemanje čisto sveže epizode legendarne serije Prijatelji so zaradi pandemije novega koronavirusa ponovno prestavili.

Ustvarjalci priljubljene humoristične serije Prijatelji so februarja letos potrdili, da se bodo legendarni igralci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer po 15 letih spet združili, vendar je snemanje čisto sveže epizode padlo v vodo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Težko pričakovano epizodo bi morali po prvotnih načrtih snemati aprila in predvajati maja, nato so združitev prestavili na avgust, a se – kot kaže – tudi to ne bo zgodilo, poročajo ameriški mediji.

Pandemija je filmsko industrijo namreč povsem postavila na glavo, zato bodo morali oboževalci legendarnih Prijateljev čakati do nadaljnjega.

Courteney Cox, ki je v seriji igrala Monico, je imela med samoizolacijo končno čas, da si pogleda vse epizode Prijateljev, kar je razkrila marca v šovu Jimmyja Kimmla.

Snemati hočejo pred občinstvom

Konec julija je David Schwimmer, v seriji znan kot Ross Geller, razkril, da so vsi upali na snemanje v avgustu, a da niso najbolj prepričani, da bo varno. "Vedno smo si želeli, da bi snemali v živo pred občinstvom, kar pa vse skupaj še bolj oteži. Seveda nočemo tvegati zdravja ljudi na račun tega," je pojasnil v intervjuju za Entertainment Tonight.

Tudi Lisa Kudrow, ki igra Pheobe, je medijem dala vedeti, da si vsi želijo snemanja v živo in ne virtualno, na kar se je nekaj časa namigovalo. "Takoj smo rekli, da nismo za snemanje na daljavo, saj ta serija ne deluje tako," je sporočila.

Sean Connery, James Bond
Trendi Milenijci se zgražajo nad filmi o Jamesu Bondu in serijo Prijatelji #video

Ne bodo igrali likov, temveč sebe

Sicer pa je navdušenje nad vrnitvijo Prijateljev rahlo splahnelo, ko so ustvarjalci sporočili, da glavni igralci ne bodo igrali likov Monice, Rossa, Chandlerja, Rachel, Joeyja in Pheobe, temveč sami sebe.

"Da bi se izognili napačni razlagi, hočemo razjasniti, kaj pomeni ta posebna epizoda. To ne bo nova, originalna epizoda, del serije. Zasedba bo igrala samo sebe, ne priljubljenih likov," so sporočili iz produkcijske hiše HBO.

Posebno epizodo si bo mogoče ogledati na platformi HBO Max, točen datum premiere pa še ni znan.

Igralci ne bodo igrali svojih slavnih likov, temveč sami sebe. | Foto: Getty Images Igralci ne bodo igrali svojih slavnih likov, temveč sami sebe. Foto: Getty Images

Priljubljeno TV-serijo so na TV-zaslonih predvajali med letoma 1994 in 2004, finalno epizodo pa si je samo v ZDA ogledalo več kot 52 milijonov gledalcev, s čimer je bila to najbolj gledana epizoda v tistem času.

Prijatelji
Trendi Prijatelji se vračajo!
Ne spreglejte