Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2011,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 11. 2011, 12.40

8 let

Jessica Chastain bo Lady Di

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška igralka Jessica Chastain bo igrala britansko princeso Diano v biografskem filmu Ujeta med begom (Caught in Flight).

Kalifornijska lepotica Jessica Chastain (Služkinje, Drevo življenja) bo v filmu Ujeta med begom (Caught in Flight) igrala pokojno valižansko princeso Diano. Kontroverzna ljubezenska zgodba bo temeljila na resnični ljubezenski aferi, ki jo je princesa javnosti dolgo prikrivala.

Film, ki ga bo režiral nemški režiser Oliver Hirschbiegel (Propad, Invazija), bo razkrival afero med princeso in srčnim kirurgom dr. Hasnatom Kahnom, ki naj bi bil ljubezen njenega življenja. Film, opisan kot "ljubezenska zgodba med princeso, zaklenjeno v stolpu, in običajnim moškim", naj bi začeli snemati marca prihodnje leto, produkcijo pa bo prevzela britanska produkcijska hiša Ecosse Films, ki je producirala filma Zgodba o Johnu Lennonu in Mrs. Brown.

Princesino ljubezensko zgodbo bodo snemali v Pakistanu, Angoli, na jugu Francije in v Parizu, kjer se je med begom z njenim tedanjim ljubimcem Dodijem Al-Fayedom končalo njeno življenje. Proračun filma bo znašal devet milijonov funtov.

Princesa Diana je dr. Kahna srečala leta 1995 v bolnišnici Royal Brompton Hospital, kjer je obiskala prijatelja, ki je prestal srčno operacijo. Njuna tiha afera je trajala dve leti, svojega izvoljenca pa je imenovala gospod Čudoviti. Enajst let sta molčala, vse dokler dr. Kahn leta 2008 ni spregovoril za časnik The Telegraph. Zveza je bila tako resna, da je Diana menda celo razmišljala o spreobrnitvi v islam. Med obiskom njegove družine v Pakistanu je nosila tradicionalna oblačila. Dr. Khan je Veliko Britanijo zapustil leta 2007, kar je Diani strlo srce.

Scenarij Stevena Jeffreysa Diani ni pretirano naklonjen, ampak jo opisuje kot ranjeno osebo, ki zasleduje zdravnika, potem ko on razdre zvezo.

Zgodba je precej kontroverzna, še posebej v luči princesine priljubljenosti med britanskimi podložniki. Kaj si o tem, da bo valižansko princeso igrala Američanka, mislijo Britanci, pa je seveda drugo vprašanje. Med kandidatkami za vlogo princese Diane je bila med drugim tudi britanska igralka Keira Knightley.

Ne spreglejte