Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
9.34

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Igra prestolov

Sreda, 5. 5. 2021, 9.34

2 leti, 11 mesecev

Igra prestolov spet na Hrvaškem, tam bodo snemali tudi predzgodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Igra prestolov | Foto IMDb

Foto: IMDb

Po podatkih najbolj priljubljenega spletnega filmskega portala IMDb naj bi snemanje predzgodbe priljubljene serije Igra prestolov potekalo tudi na Hrvaškem.

Začelo se je snemanje nove serije iz svetovno priljubljene sage Georgea R. R. Martina. Serija Zmajeva hiša (House of the Dragon) je predzgodba legendarne serije Igra prestolov in temelji na gradivu iz romana Ogenj in kri. Težko pričakovano serijo bodo snemali tudi na Hrvaškem, produkcijska ekipa pa je trenutno v zalivu Holywell v Cornwallu, kjer je konec prejšnjega meseca potekala gradnja snemalnega prizorišča. Poleg Hrvaške bodo serijo snemali tudi na Islandiji, v Maroku in Watfordu v Veliki Britaniji.

Zgodba se dogaja 300 let pred dogodki Igre prestolov in se posveča družini Targaryen. Na uradnem profilu na Twitterju so potrdili, da je serija v produkciji in da bo na HBO prišla leta 2022.

Glavni igralci v zasedbi so Eve Best kot princesa Rhaenys Velaryon, Paddy Considine kot kralj Westerosa Viserys Targaryen, Emma D’Arcy kot princesa Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke kot Alicent Hightower in Matt Smith kot kraljev brat Daemon Targaryen. Slednjega smo lahko občudovali v vlogi mladega princa Filipa v Netflixovi seriji Krona.

Dubrovnik na račun Igre prestolov pridobil na sto tisoče turistov

Na Hrvaškem so prizore za Igro prestolov snemali od druge sezone, kar je državi omogočilo velik turistični zagon, zlasti v Dubrovniku. Glede na študijo, narejeno leta 2017, je Dubrovnik zaradi Igre prestolov med letoma 2012 in 2015 obiskalo 244.415 turistov, ki naj bi zapravili 126 milijonov evrov.

Dubrovnik z okolico samo zaradi priljubljene serije letno obišče približno 60 tisoč ljudi, snemali pa so tudi v Splitu, Šibeniku, Trogirju in Makarski, poroča Croatia Week.

Dubrovnik je zaradi priljubljene serije postal svetovna turistična atrakcija.  | Foto: Reuters Dubrovnik je zaradi priljubljene serije postal svetovna turistična atrakcija. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Jan Hadžić, Igra prestolov
Trendi Slovenec, ki je kot statist navdušil v Igri prestolov in požel pohvale režiserja
Igra prestolov
Trendi Vesele novice za ljubitelje Igre prestolov
Trendi To so prvi utrinki predzgodbe Igre prestolov

 

Ne spreglejte