Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
8.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cineplexx oskarji nagradna igra filmi Robert Downey Jr. Benedict Cumberbatch Bradley Cooper Eddie Redmayne Channing Tatum Mark Ruffalo

Petek, 13. 2. 2015, 8.26

6 let, 6 mesecev

Glasujte za svojega Oskarja in zadenite letno vstopnico za kino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaj je bolj zanimivo od zlatih oskarjev, ki jih podeljujejo najboljšim v filmskem svetu? Pravi Oskarji oziroma igralci, zaradi katerih hodimo v kino.

Oskarjevska mrzlica se bliža vrhuncu. Osem filmov se bo potegovalo za glavno filmsko nagrado, kar sedem pa jih boste lahko videli na 1. Oskarjevem festivalu, ki bo v vseh Cineplexxovih kinematografih potekal od 16. do 22. februarja.

Preden vam predstavimo igralce, ki bodo s svojo karizmo na platnu očarali nežnejši spol, si oglejte filmski spored letošnje prve filmske pustolovščine. Dvakratni oskarjev nominiranec Robert Downey Jr. v filmu Sodnik (The Judge) igra uspešnega odvetnika Hanka Palmerja, ki se vrne v svoj rodni kraj, kjer je njegov oče, mestni sodnik, obtožen umora. Hank si zada, da bo prišel resnici do dna, medtem pa se ponovno poveže s svojo odtujeno družino. Uživali smo, ko smo ga gledali kot Sherlocka Holmesa, pa tudi kot Iron Mana.

Skrivnostni Anglež Benedict Cumberbatch nas bo fasciniral in očaral v vlogi hiperinteligentnega matematika v Igri imitacije (The Imitation Game), v Hobitu je igral Smauga, bil je tudi Julian Assange. Filmski preboj je naredil s televizijsko vlogo znanstvenika Stephena Hawkinga leta 2004.

Mladega Stephena Hawkinga pa v nominiranem filmu Teorija vsega (The Theory of Everything) igra Eddie Redmayne, z Benedictom sta celo dobra prijatelja. Znašel se je tudi na lestvici najbolj vročih moških revije People.

Bradley Cooper nam je v filmu Ostrostrelec (American Sniper) res zaprl usta, tako zaradi delno resnične zgodbe ameriškega ostrostrelca kot zaradi plastičnega dojenčka, a vseeno mu privlačnosti res ne moremo očitati. 40-letni Američan je bil nominiran že za štiri oskarje.

Channinga Tatuma in Marka Ruffala pa bomo gledali v filmu Foxcatcher: Boj z norostjo, ki je prejel kar šest nominacij. Channing Tatum igra dobitnika zlate olimpijske medalje v rokoborbi Marka Schultza, Mark Ruffalo pa igra njegovega starejšega brata Dava. Vse filme, v katerih igrajo trenutno najbolj vroči igralci Hollywooda, si oglejte na 1. Oskarjevem festivalu, ki bo od 16. do 22. februarja v vseh Cineplexxovih kinodvoranah.

*Letna vstopnica velja za eno osebo in vključuje ogled dveh filmov na mesec po lastni izbiri. Veljavnost vstopnice: od 1. 3. 2015 do 1. 3. 2016.

Ne spreglejte