Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2016,
20.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

SiOL TV DKino športni film Rocky Ryan Coogler Michael B. Jordan Sylvester Stallone Creed

Torek, 31. 5. 2016, 20.26

6 let, 7 mesecev

Creed: Rojstvo legende (Creed)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Creed: Rojstvo legende

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Novo poglavje zgodbe o znamenitem boksarju Rockyju, ki je Sylvestru Stallonu prineslo zlati globus in drugo nominacijo za igralskega oskarja.

ZDA/2015/132 min.
Režija: Ryan Coogler
Igrajo: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Anthony Bellews, Wood Harris, Ritchie Coster, Ritchie Coster
Žanr: Športna drama
Ocena IMDb: 7,7/10

Vročekrvni mladenič Adonis poskuša postati profesionalni boksar, vendar ne želi svoje kariere zgraditi na slavi svojega očeta Apolla Creeda. Ker ne najde pravega trenerja, se obrne na očetovega starega nasprotnika in poznejšega prijatelja, legendarnega Rockyja Balboo.

Ta je zapustil svet boksa in želi mirno preživeti starost v svoji restavraciji, toda vztrajni Adonis mu znova vzbudi boksarske strasti. Rocky poskuša med neizprosnimi pripravami na spopad z angleškim prvakom Adonisa naučiti svoje filozofije boksanja, a se dvojec ob tem spopada z nepričakovanimi zdravstvenimi in ljubezenskimi težavami.


"Čeprav so zamahi odlično režiranega in sentimentalnega (ne pa tudi patetičnega) Creeda predvidljivi, nas Stallone in Cooglerjev drugi celovečerec, ki bi ga lahko podnaslovili tudi Častno slovo legende, udarita na prava mesta." 4/5 Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Creed: Rojstvo legende.)


Zanimivosti:

Creed: Rojstvo legende je sedmi del franšize o Rockyju in prvi, ki ga niso posneli po scenariju Sylvestra Stallona. Film je prišel v kinematografe skoraj natančno deset let po Rockyju Balboi in 39 let po izvirnem Rockyju.

• Stallone je bil za vlogo znamenitega boksarja že drugič nominiran za oskarja, a je moral priznati premoč Marku Rylancu, ki je na letošnji podelitvi kipcev slavil z vlogo v Spielbergovemu Mostu vohunov. Stallone je bil za oskarja nominiran še enkrat, in sicer za scenarij izvirnega Rockyja.

• Stallone je bil ob izidu tega filma star 69 let. Toliko je bil ob izidu izvirnega Rockyja star tudi Burgess Meredith, ki je v prvih petih delih franšize igral Rockyjevega trenerja Mickeyja Goldmilla.

Stallone je bil za vlogo znamenitega boksarja Rockyja Balboe pri 69 letih že drugič nominiran za oskarja, kritiki pa so pohvalili tudi odlično igro mladega Michaela B. Jordana. | Foto: Stallone je bil za vlogo znamenitega boksarja Rockyja Balboe pri 69 letih že drugič nominiran za oskarja, kritiki pa so pohvalili tudi odlično igro mladega Michaela B. Jordana.

• Stallone filma sprva sploh ni želel posneti, saj je menil, da zgodba ne potrebuje nadaljevanja. Premislil se je šele po vztrajnem prigovarjanju režiserja in soscenarista filma Ryana Cooglerja, za katerega je bil to šele drugi celovečerec.

• Coogler, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 30 let, je z igralcem Michaelom B. Jordanom sodeloval že pri svojem celovečernem režijskem prvencu Fruitvale Station (2013). Drama, ki temelji na resničnih dogodkih in prikazuje zadnji dan v življenju temnopoltega mladeniča, ki ga je na železniški postaji ubil policist, je prejela več nagrad, med drugim tudi nagradi žirije in občinstva na Sundanceu.

Carl Weathers, ki je v prvih štirih delih franšize igral Adonisovega očeta Apolla Creeda, je močno podprl film in pohvalil Jordanov nastop, zaradi česar se je ta počutil izjemno počaščenega.

• Studio MGM je po izjemnem kritiškem in finančnem uspehu tega filma že napovedal snemanje nadaljevanja. To naj bi prišlo v kinematografe novembra 2017, v njem pa bo znova igral Stallone.

 Napovednik filma Creed: Rojstvo legende:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte