SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Brata v vetru (Brothers of the Wind)

0

termometer

 | Foto:

Francoski zvezdnik Jean Reno v ganljivi in čudovito posneti družinski pustolovščini o prijateljstvu med 12-letnim dečkom in mladim orlom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda.

Avstrija/2016/89 min.
Režija: Gerardo Olivares, Otmar Penker
Igrajo: Jean Reno, Manuel Camacho, Tobias Moretti, Eva Kuen
Žanr: Družinska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,9/10

12-letni Lukas z očetom prebiva visoko v avstrijskih Alpah. Vse od mamine smrti živita eden mimo drugega. Oče se ne zmore pogovarjati s sinom in preživlja dneve v gozdu, medtem ko se Lukas skrivaj vrača v zapuščeno družinsko hišo z drobci toplih spominov.

Svoje zavetje deli le z mladim orlom Abelom, ki ga je starejši brat vrgel iz gnezda. Ob pomoči preudarnega gozdarja Danzerja ga deček vzame pod svoje okrilje. Med učenjem letenja in lovljenja hrane ter podenjem s samokolnico se med njima stke močna vez.

Toda poletje se bliža koncu in čas je, da se oba spopadeta s prihajajočimi izzivi. Ali sta pripravljena na ločitev in ubiranje lastnih poti?


Brata v vetru | Foto:


"Želeli smo leteti z orlom ter ga spremljati čez vrhove Alp in skozi skalne soteske Dolomitov. Na koncu smo bili nagrajeni z neverjetnimi posnetki: poletnimi in zimskimi leti in pristanki v divjini, ki so sicer pridržani le za kralje Alp." Gerard Salmina, scenarist filma


V videoteki DKino si oglejte tudi: Bela in Sebastijan (Belle et Sébastien)

"Prijateljstvo dečka z orlom v surovih Alpah je podano kot vznemirljiva drama o odraščanju, ki hkrati posreduje znanje o živalski vrsti. Čustvena teža zgodovine in neverjetni posnetki divjine ustvarijo razburljivo mešanico, ki vzbuja naklonjenost do kralja neba na nov način." Bianka Piringer, Spielfilm.de


Brata v vetru | Foto:


Zanimivosti:

• Film Brata v vetru je bil posnet v naši bližnji soseščini, na avstrijskem Tirolskem in Koroškem ter v italijanski Južni Tirolski.

• Filmska ekipa, vključno s sokolarji in trenerji živali, je pridobivanju živalskih posnetkov posvetila tri leta. Orli so se navadili na najrazličnejše letalne naprave, ki so jih spremljale v zraku.

Ustvarjalci so razvili tudi miniaturno naglavno kamero, s katero so pridobili posnetke iz orlovske perspektive. Valitev dveh mladičev pa so več tednov snemali v ogromni ptičji kletki.

• Oba režiserja imata izkušnje s snemanjem zgodb iz naravnega in živalskega sveta. Otmar Penker je režiral večkrat nagrajena dokumentarca Prince of the Alps in Magic of the Mountains, Gerardo Olivares pa igrani celovečerec Med volkovi, v katerem je prav tako igral Manuel Camacho (Lucas).

• Film je na festivalu Griffoni 2016 prejel nagrado romy za najboljšo fotografijo.


Napovednik filma Brata v vetru:

[video: 63443 / Brata v vetru (Brothers of the Wind)]

Brata v vetru (Brothers of the Wind)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin