Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
8.55

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

alu robniki pvc robniki robniki za travo vrtni robniki Robniki PR članek

Četrtek, 2. 6. 2022, 8.55

1 leto, 10 mesecev

Robniki za travo iz PVC in aluminija poskrbijo za prečudovito okolico

Oglasno sporočilo

Robniki ponujajo rešitev, kako na estetsko dovršen način preprečiti, da bi se trava zarasla v pesek ali gredo ter spremenila njeno obliko.

Topli dnevi so ko nalašč za vrtnarjenje, sajenje novih rastlin, ki jih potem negujemo ter uživamo v njihovi lepoti. Toda tudi vrtnarjenje prinaša svoje izzive. Pripravimo tla, posejemo trato, posadimo grmovnice in druge rastline ter poskrbimo, da bo zunanji prostor prava zelena oaza. Toda kaj narediti, ko se zelenica začne vraščati v gredo? Ste vedeli, da obstaja način, da trava ostane v isti liniji kot prvi dan, ko ste jo posadili? Robniki za travo so eden izmed najpomembnejših elementov krajinske arhitekture. Ohranjajo ravnovesje, definirajo površine, dopolnjujejo zasaditve ter dajejo zunanjim površinam enoten videz.

alu-robnik | Foto:

Skrb za prečudovito okolico terja veliko truda in časa, ki ga pogostokrat primanjkuje. Veliko posameznikov zato poseje travo v upanju, da skrb zanjo ne bo zahtevna. Trata, kot vse druge rastline, potrebuje redno vzdrževanje. Vrtni robniki omogočajo, da kljub neredni košnji trata ne preide v skalnjak, gredo ali zastirko z lubjem. Linije tako ostajajo jasne, videz dvorišča pa dodelan.

Kateri robniki za travo so najprimernejši za vašo okolico?

Urejeni vrtovi so videti čudovito in cilj vsakega ljubiteljskega vrtnarja je, da bi imel vrt kot iz revije. Skrivnost je, da imajo vsi vrtovi s čistimi linijami in definiranim videzom nameščene robnike. Robniki za travo so sinonim za čudovite zunanje prostore, saj poskrbijo, da so zasajene površine ločene od preostalih. Čeprav pri urejanju okolice mnogi najprej pomislijo na vrsto rastlin, vrtno pohištvo in osvetljavo, je treba dobro razmisliti tudi o izbrani vrsti robnikov. V široki ponudbi podjetja Kamen Stožice sta dve vrsti vrtnih robnikov:

  • ALU-robniki

ALU-robniki so namenjeni razmejitvi različnih struktur, kot so zelenica, lubje, marmornati prodniki, marmornati drobljneci itd. Na voljo so v dveh dimenzijah, 250 x 10 centimetrov in 250 x 14 centimetrov. Izdelani iz visokokakovostnega aluminija v obliki L-profila se sestavljajo en v drugega. To pomeni, da lahko z njimi zasnujemo poljubno dolge delitacije. Vsi ALU-robniki imajo utore, s katerimi jih spajamo, zato za namestitev niso potrebni drugi vezni elementi. Trpežen, nerjaven in fleksibilen material dopušča, da se porabijo na različne načine. Lahko se namestijo na ravnini, oblikujejo v krivulje na vrtu, uporabijo kot robniki za vrtne poti in tlakovce.

  • pvc-robnik | Foto: PVC-robniki

PVC-robniki so izdelani iz reciklirane in proti UV odporne plastike. Dopolnjeni z rebri na notranji strani uporabnikom zagotavljajo izboljšano trdnost in dolgo življenjsko dobo. Plastični robniki za travo, ki so črne barve v obliki črke L, so na voljo v dimenzijah 100 x 6 centimetrov in 100 x 8 centimetrov. V kompletu so še klini, s pomočjo katerih jih varno pritrdimo v zemljo. Njihova oblika dopušča preprosto sestavo ter nešteto možnosti urejanja okolice. Plastični robniki so namreč cenjeni ravno zaradi svoje zmožnosti ukrivljanja ter oblikovanja okolice z ravninami, krogi in krivinami. Brez težav z njimi ločite zelenice, prod, uporabite pa jih lahko tudi kot robnike pri mrežah za gramozno stabilizacijo.

 

Robniki za travo – kaj so njihove prednosti in zakaj jih vaš zunanji prostor potrebuje?

Vzdrževanje lepega vrta in čiste okolice je težje, kot se morda zdi na prvi pogled, pa tudi časovno zamudno, zato je treba uporabiti vse pripomočke, ki delo poenostavijo. Robniki preprečujejo tudi erozijo prsti.

robnik-za-travo | Foto:

Robniki za travo vam omogočijo lep videz zunanjega prostora, ne da bi pri tem obremenili svoj proračun. Natančna linija, ki jo ustvarijo, nam pomaga pri košnji trave, saj zaradi robnika ne bomo zapeljali v gredico s prodniki in s tem poškodovali nožev. Ključno pa je, da so robniki nevidni, a še vedno opravljajo svojo nalogo preprečevanja vraščanja trave.

Poleg tega se robniki ponašajo z izjemno odpornostjo proti vremenskim razmeram, vključno s snegom in močnim soncem, saj so UV obstojni.

Ste se odločili za popolno prenovo okolice? Oglejte si široko ponudbo izdelkov za urejanje okolice podjetja Kamen Stožice. Poleg robnikov boste našli še marmornati pesek, kamnite plošče, okrasno lubje, zunanje gres-porcelan ploščice, kamnite mozaike, stenske ploščice, pohodne kamne in vrtno okrasje.

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte