Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2017,
17.54

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Natisni članek

prenova dom arhitekturni nasvet kopalnica arhitektura notranja oprema notranje oblikovanje

Četrtek, 30. 3. 2017, 17.54

6 let, 1 mesec

Arhitekturni nasvet

Rešitev za majhno kopalnico, da bo v njej vse, kar potrebujete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

kopalnica | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Bralka bi želela prenoviti majhno kopalnico v bloku. Trenutna postavitev ji ne ustreza, zato išče rešitev, ki bi zajela vse, kar kopalnica potrebuje: uporabo stranišča, prhe, umivalnika, dovolj kopalniških omar.

Bralka ima v stanovanju kopalnico, ki meri 3,6 kvadratnega metra. Zdajšnja kopalnica se ji zdi nefunkcionalna, prav tako meni, da ima premajhen umivalnik in premalo prostora za shranjevanje stvari.

Kopalnico želi prenoviti. Želi si, da bi kljub majhni površini lahko uporabljala stranišče, prho, umivalnik ter imela na voljo dovolj kopalniških omar, v katere lahko shrani stvari.


Predlog rešitve: 

Za pridobitev daljše omare pod umivalnikom predlagam, da se vrata v kopalnico prestavijo sredinsko na steno. S tem omogočimo pozicijo prhe in stranišča na eni strani ter 1,80 m dolgo kopalniško omaro na drugi strani z večjim umivalnikom.

Nasproti vhoda v kopalnico pa se postavi radiator "lojtrica". Straniščno školjko lahko z več posegi postavimo tik ob vhodu v kopalnico, ali pa jo pustimo v desnem vogalu in z manjšim posegom postavimo ob spodnjo steno. 

Ogledalo nad umivalnikom, ki sega do stropa, iluzorno poveča prostor. Pri enem ogledalu, ki ni čez celotno površino, pa naj bo drugačne barve ali oblike, da se ustvari točko vizualnega interesa. 

Omara pod umivalnikom pa je lahko v celoti iz predalov, lahko pa je tudi s vkomponiranim lepotilnim delom, ki hkrati omogoča tudi sedenje v kopalnici.


 

Predlog št. 1: 
nasvet arhitektura rešitev kopalnica | Foto:

 

Predlog št. 2: 
arhitekturni nasvet | Foto: Jana Malenšek, arhitektka Foto: Jana Malenšek, arhitektka

 

VPRAŠAJTE ARHITEKTA

Potrebujete nasvet, kako prenoviti prostor v vašem domu? Na e-naslov urednik@tsmedia.si nam pošljite kratek opis prostora in za kakšen namen ga uporabljate. Priložite skico prostora.

 

POJASNILO:

Arhitektka pripravlja nasvete in idejne skice na podlagi informacij, ki jih posredujejo bralci. Obstaja možnost, da informacije niso popolne. Arhitektka in družba TS media d.o.o. ne odgovarjata za morebitne zaplete in napake pri izvedbi gradbenih posegov. 

 

Barvne možnosti: 

Če kopalnica nima naravne osvetlitve, predlagam, da izberete nevtralne barvne nianse. S tem jo boste naredili bolj svetlo in jo optično povečali. ​V primeru, da se boste odločili za talno gretje, radiatorja lojtrce pa ne potrebujete za sušenje brisač, lahko na mestu radiatorja predvidite foto tapeto, ki vam bo prostor optično povečala. Monotonosti kopalnice se lahko ognete s pomočjo barvitega dekorja - z brisačami, milniki in s svečami. S tem boste v prostoru ustvarili bolj prijetno vzdužje.

Ne spreglejte