Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
17.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 4. 2014, 17.40

8 let, 5 mesecev

Regal, ki lahko sega do stropa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Regal, ki ima korenine v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja, so na milanskem pohištvenem sejmu opazili zaradi njegove kiparske narave.

Vedno se v domovanju najde kaj, kar bi lahko kam pospravili, odložili ali zložili. Pa naj gre za knjige in pisala v delovni sobi, majhne predmete v dnevni sobi ali na primer ključe iz predsobe. Odlaganje bolj ali manj drobnih stvari, predvidljivo do te mere, da jih konec koncev tudi najdemo, pa je mogoče tudi na samostoječih in do stropa vzpenjajočih se policah, pravzaprav na regalu, ki sliši na ime Albero.

Gre za kos pohištva, ki je bil priljubljen v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja, pod njega pa se je podpisal italijanski oblikovalec Gianfranco Frattini, ki je na letošnjem milanskem pohištvenem sejmu navdušil s svojim kiparskim pristopom k oblikovanju notranje opreme.

Orehov les, jeklena podlaga in vrh, vmes pa kar nekaj manjših odlagalnih površin, ki skupaj tvorijo predmet, ki ga je v prostoru nemogoče prezreti. Za njegovo trdnost skrbi še protidrsno zaščitena podporna površina, nad katero se v krogu vzpenja od osem do 12 polic.

Ni slučaj, da so police lesene, saj je to eden od najbolj priljubljenih materialov oblikovalca Frattinija. Navdušen pa je tudi nad sodelovanjem z obrtniki, kar pa mu izdelovanje lesenih predmetov vsekakor omogoča.

Ne spreglejte