Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2024,
9.03

Osveženo pred

2 uri, 17 minut

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

kaminska peč ogrevanje zima romantika ogenj udobje gretje peč kamin Bauhaus PR članek noad

Ponedeljek, 30. 9. 2024, 9.03

2 uri, 17 minut

Pet razlogov, zakaj bi morali to zimo investirati v kaminsko peč

Oglasno sporočilo
Bauhaus, kaminske pači | Foto Bauhaus

Foto: Bauhaus

Zima je pred vrati, in ko pomislim na tisti prvi hladni večer, ko se stisnem pod odejo s skodelico vroče čokolade, je v glavi vedno še ena podoba – ogenj, ki prijetno prasketa v peči. Če ste že kdaj doživeli občutek topline ob pravi kaminski peči, veste, o čem govorim. In če še niste? No, morda je čas, da to spremenite!

Kaminska peč ni samo vir toplote, ampak je tudi srce doma. Dovolite nam, da vam predstavimo pet odličnih razlogov, zakaj bi si letos morali privoščiti svojo.

1. Naravna toplina

Poznate tisti občutek, ko stopite v hišo, premočeni od dežja ali snega, in vas zajame tisti prvinski val topline? Kaminska peč je kot star prijatelj, ki vas vedno znova objame, ko najbolj potrebujete toplino.

Medtem ko centralno ogrevanje deluje "industrijsko" in vam nekako mehanično dvigne temperaturo, je toplota kaminske peči naravna, mehka in prijetna. Peči oddajajo toploto enakomerno in ustvarjajo posebno, skoraj hipnotično vzdušje s prasketanjem in plameni.

2. Prihranek

Nihče ne mara ogromnih računov za ogrevanje, še posebej v času, ko se cene energije samo višajo. Naložba v peč se pogosto povrne že v nekaj sezonah, saj je ogrevanje na drva ali pelete lahko precej ugodnejše od električnega ali plinskega ogrevanja. Če imate dostop do lastnih drv, pa je stvar še preprostejša.

V Bauhausu imajo širok izbor modelov kaminskih peči – od tistih manjših, kompaktnih, do večjih, ki zmorejo ogreti tudi večje bivalne prostore. Skratka, za vsak žep in vsak prostor se najde nekaj, kar vas bo grelo tako fizično kot finančno.

3. Ekološki vidik

V času, ko vsi iščemo načine, kako biti bolj ekološki, je ogrevanje z naravnimi viri, kot so drva ali peleti, odlična izbira. Ne samo, da so drva obnovljiv vir, ampak s sodobnimi kaminskimi pečmi iz Bauhausa poskrbimo, da se izpusti toplogrednih plinov zmanjšajo na minimum. Poleg tega so peleti narejeni iz odpadnih lesnih materialov, kar pomeni, da s kurjenjem peletov ne posegamo po novih virih.

Ogenj je že od nekdaj nekaj, kar povezuje ljudi z naravo – zakaj si te povezave ne bi ustvarili kar v svojem domu?

4. Okrasni element

Nič ni bolj impresivnega kot prijetno prasketajoč ogenj, ki ga občudujejo vaši prijatelji, ko pridejo na obisk. Kaminske peči niso samo funkcionalne, ampak so tudi izjemen estetski dodatek prostoru.

Moderni modeli, ki jih ponuja Bauhaus, združujejo rustikalni šarm in sodobni dizajn. Izbirate lahko med različnimi stili – od minimalističnih, elegantnih linij do klasičnih modelov, ki bodo v vašem domu pričarali tisto pravo domačnost.

Bauhaus, kaminske pači | Foto: Bauhaus Foto: Bauhaus

5. Sproščanje

Verjeli ali ne, ima ogenj tudi izjemno terapevtski učinek. Prasketanje drv, opazovanje plamenov, vonj po lesu – vse to ima skoraj meditativni učinek. Po dolgem dnevu v službi, ko vam glava vre od skrbi in vsakodnevnih obveznosti, je lahko kaminska peč vaš vir miru in sprostitve.

Če ste malo romantični po duši, pa lahko s partnerjem preživita čudovite dneve ob peči. Predstavljajte si – mrzel in deževen zimski konec tedna, vi pa doma, ob toplem ognju in v objemu svoje najljubše osebe, okoli pa diši po sveže pečenih piškotih in kuhanem vinu. Težko je biti ravnodušen ob tem!

Kako izbrati pravo kaminsko peč?

Zdaj, ko smo našteli vseh pet razlogov, zakaj je kaminska peč več kot le ogrevalni sistem, se verjetno sprašujete, kako izbrati pravo zase. Izbira je lahko preprosta, če veste, kje začeti:

  • Velikost prostora: Pomembno je, da izberete peč glede na kvadraturo prostora, ki ga želite ogreti. Manjše peči so odlične za manjše sobe, medtem ko lahko večje modele uporabite za ogrevanje celotnega stanovanja ali hiše.
  • Vrsta kuriva: Razmislite, ali želite kuriti na drva ali pelete. Drva so tradicionalna izbira, ki ponuja klasičen šarm ter značilen vonj, medtem ko so peleti čistejši in preprostejši za uporabo.
  • Slog: Peči niso samo funkcionalne, ampak so tudi okrasni elementi. Izberite peč, ki se bo lepo zlila z vašo notranjo opremo. Bauhaus vam ponuja veliko izbiro, tako da boste lažje našli pravo zase.
  • Energetska učinkovitost: Novejše peči so energijsko učinkovitejše in bodo poskrbele, da se boste ogrevali z minimalnimi stroški in maksimalnim izkoristkom toplote.
  • Uporaba: Kaminska peč vam lahko služi za ogrevanje prostora in kot estetski dodatek, na izbiro pa imate celo modele, ki kaminsko peč kombinirajo s štedilnikom na drva – kar je idealno za trenutno zelo moderen retro slog urejanja domov ali prenovo starejših hiš.

Bauhaus, kaminske pači | Foto: Bauhaus Foto: Bauhaus

Kaminska peč ni samo ogrevalni sistem, ampak prava naložba v udobje, prihranek in trajnost. Če ste tudi vi med tistimi, ki se to zimo ne želijo samo greti, ampak uživati v vsakem trenutku toplote, potem je zdaj pravi čas, da skočite v Bauhaus in si ogledate pestro ponudbo kaminskih peči. Kdo ve, morda bo to ravno tista odločitev, ki bo zimo spremenila v vaš najljubši letni čas!

Naročnik oglasnega sporočila je Bauhaus.

Ne spreglejte