SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luksuzna stanovanjska vila v Perzijskem zalivu (foto)

1

termometer

Luksuz ima na različnih koncih sveta različno podobo. Sodobna družinska vila Amway z domačim gledališčem na arabskem otočju Bahrajn izhaja iz geometrijskih oblik.

Lastniki spletne strani za svetovanje pri notranjem oblikovanju Moriq Architecture z otočja Bahrajn, ugnezdenega med Savsko Arabijo in Katarjem, so si zaželeli sodobnega doma. S tem poudarkom, da bo v njem povezava med notranjimi in zunanjimi prostori močno poudarjena.

Nastala je vila Amway, kot se imenuje eden od otokov kraljevine Bahrajn, v njej pa so na geometrijskih oblikah temelječi prostori, namenjeni sodobnemu načinu življenja.

Hiša se vzpenja čez tri nadstropja: spodaj je kuhinja z jedilnico in dnevno sobo, na sredini so spalnice in domače gledališče, v zgornjih prostorih pa sta med drugim savna in telovadnica. Med nadstropji je mogoče prehajati po stopnicah ali z dvigalom.

Posebnost arhitekture so tudi dolga ozka okna, ki se vzpenjajo čez vsa tri nadstropja. Na tak način je v notranjost prepuščeno veliko naravne svetlobe, pregrevanje pa na zunanji strani preprečujejo lesene pregrade.

Prevladujočo sivo in belo barvo prekinjajo različno barvno pohištvo in drugi dekorativni dodatki. Pohištvo večinoma nosi podpis italijanskih pohištvenih znamk. Pri izbiri so pozornost posvečali predvsem razmerjem med izbranimi kosi in njihovemu povezovanju v celostno oblikovalsko zgodbo.

Vsak izmed prostorov v vili je povezan tudi z atrijem, ki obkroža hišo. Na tak način je v interjerju ustvarjen zračen in svež ambient.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin